ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ, θαυμάσιος προορισμός για τους λάτρεις των καταδύσεων Ή ένα καταφύγιο «μαγείας» και ρομαντισμού !ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΝΟΕ '23 - ΝΟΕ '24

 

Ζανζιβάρη ! ! !

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΝΟΕ '23 - ΝΟΕ '24

 

Η «απόλυτη» ταξιδιωτική εμπειρία στον Ινδικό Ωκεανό, ένας θαυμάσιος προορισμός για τους λάτρεις των καταδύσεων και των πάσης φύσεως θαλάσσιων αθλημάτων, ένα καταφύγιο «μαγείας» και ρομαντισμού για όλους τους υπόλοιπους…

Το Αρχιπέλαγος Ζανζιβάρη, που απαρτίζεται από το ομώνυμο νησί, το Πέμπα και αρκετές ακόμα μικρότερες νησίδες, απέχει 25 μίλια από τις ακτές της Τανζανίας και βρίσκεται μόλις 6 μοίρες νοτίως του Ισημερινού. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι που στολίζουν τις παραμυθένιες αμμώδεις ακρογιαλιές του συγκροτήματος, ομορφαίνουν τις μέρες μας ακόμα και με μια απλή ματιά στις πολύ χαρακτηριστικές ταξιδιωτικές εικόνες. Στο κομμάτι αυτό της Τανζανίας η οικονομία στηρίζεται, εκτός από τον τουρισμό -που ακόμα διαθέτει πολλές ανεκμετάλλευτες προοπτικές-, στη γεωργία και την αλιεία, με πιο διάσημα προϊόντα προς εξαγωγή τις ινδικές καρύδες και τα μπαχαρικά. Κι αν δεν φτάνουν όλα αυτά για να μας γοητεύσουν, σίγουρα θα μας προσελκύσει η Λίθινη Πόλη, απαράλλαχτη τους τελευταίους τουλάχιστον 2 αιώνες, με τα δαιδαλώδη σοκάκια, τα υπαίθρια παζάρια και τα θαυμάσια Αραβικά αρχοντικά που προξενούν τον ίλιγγο με τις θεόρατες σκαλιστές ξύλινες πόρτες τους.


Τοποθεσία
Συμπυκνώνει όλη την πεμπτουσία της Αφρικής: εξωτικές παραλίες στα νησάκια έξω από τη Ζανζιβάρη, περήφανους πολεμιστές Μασάι οπλισμένους με δόρατα, χιόνια στο Κιλιμάντζαρο, μεταναστεύσεις γκνου στις αχανείς σαβάνες, ψαράδες να πλέουν στα τιρκουάζ νερά μέσα στις παραδοσιακές βάρκες ντόου. Επιπλέον, η Τανζανία έχει την τύχη να μην έχει βιώσει τις ταραχές που έζησαν άλλες γειτονικές της χώρες στην Αφρικανική ήπειρο, γεγονός που σημαίνει ότι οι ομορφιές της είναι προσβάσιμες για όποιον επιθυμεί να τις γνωρίσει από κοντά. Όσον αφορά την άγρια ζωή, η Τανζανία κατέχει τα πρωτεία στην Αφρική, με εκπληκτικά πάρκα και καταφύγια, όπως τα παγκοσμίως γνωστά Σερενγκέτι και Νγκορονγκόρο. Εκεί θα δείτε γκνου, γαζέλες, ζέβρες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, τσίταχ, ελέφαντες και σπάνιους λευκούς ρινόκερους. Άλλα υπέροχα σημεία για σαφάρι περιλαμβάνουν το Σέλους και το Ρουάχα, που έχουν το προνόμιο να είναι απέραντα και κατά κύριο λόγο «αμόλυντα» από την ανθρώπινη παρουσία. Και τα πάρκα Γκόμπε και Μαχάλε στα δυτικά της χώρας προσφέρουν την ευκαιρία να παρατηρήσετε χιμπατζήδες στο φυσικό τους τόπο διαβίωσης.

Μιλώντας για φυσική ομορφιά θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Τανζανία διαθέτει 804 χιλιόμετρα ακτογραμμής, ενώ παράλληλα στο φόντο διακρίνεται η πάντα χιονισμένη κορυφή του Κιλιμάντζαρου, του ψηλότερου βουνού της Αφρικής, με κάτι λιγότερο από 6 χλμ. ύψος. Αποτελεί, τέλος, την πατρίδα της γλώσσας που αποκαλούμε Σουαχίλι και ενός πολιτισμού χιλιάδων ετών που έχει αφήσει τα ενθύμιά του σε τόπους όπως η Λίθινη Πόλη στη Ζανζιβάρη και το Μπαγκαμόγιο.

 

 

Για πληροφορίες όσον αφορά  το αναλυτικό τιμοκατάλογο και κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

ΑΘΗΝΑ : 210-32 19 362 / 32 19 750 / [email protected]  

ΛΑΡΙΣΑ : 2410-259 401-2 / [email protected]active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης