ΑΡΜΕΝΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ, KAΛΟΚΑΙΡΙ 2023, 8 ήμερες αεροπορική εκδρομή, Αναχώρηση 18/08 από Αθήνα, από 990€!
ΑΡΜΕΝΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ
 
KAΛΟΚΑΙΡΙ 2023
 
8 ήμερες αεροπορική εκδρομή
 
Αναχώρηση από Αθήνα
 
18/08 - 25/08
 
από 990€! 
 

Θα μείνετε σε ένα από τα καλύτερα Ξενοδοχεία της Αρμενίας που έχει μόνο ΣΟΥΙΤΕΣ!!!

Θα συμμετέχετε σε masterclasses τόσο της αρμένικης πίτας (λαβάς), αλλά και στην παρασκευή παγκοσμίου γνωστών Αρμενικών γλυκών.

Θα γευματίσετε μαζί με τοπική οικογένεια στην εξοχή της Αρμενίας

Θα μείνετε σε μοναδικό Κάστρο-Ξενοδοχείο-Οινοποιείο στην εξοχή της Γεωργίας

Θα συμμετέχετε σε 2 γευσιγνωσίες κρασιού, αλλά και τοπικών προϊόντων στη Γεωργία

Θα σας ξεναγήσει ελληνόφωνη καθηγήτρια Βυζαντινολογίας στη Γεωργία

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  

  

1η -2η   ημέρα: Αθήνα-Γιερεβάν-Ξενάγηση πόλης -Μνημείο Γενοκτονίας-“Cascade”-Εργοστάσιο κονιάκ «ΑΡΑΡΑΤ»

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  της Αθήνας και πτήση για Γιερεβάν. Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του  Γιερεβάν στις 03:20. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Γιερεβάν. Η πόλη αποκαλείται από τους Αρμενίους Γιερεβάν, δηλαδή "η ορατή", επειδή, σύμφωνα με το μύθο, ήταν η πρώτη τοποθεσία που είδε ο Νώε μετά τον Κατακλυσμό. Πόλη με αξιοσημείωτη ιστορική σπουδαιότητα, συνδεδεμένη με τις περιπέτειες του αρμενικού λαού. Μια πόλη με μοντέρνα ατμόσφαιρα και πανάρχαια ιστορία, με δεκάδες θέατρα, αίθουσες συναυλιών γκαλερί και κλαμπ με ζωντανή μουσική. Θα δούμε την Πλατεία Δημοκρατίας, την Όπερα που φέρει το όνομα του μεγάλου συνθέτη Αλεξάντερ Σπεντιαριάν, το Κασκαντέ, το άγαλμα της Μητέρας Αρμενίας, το Μνημείο και Μουσείο της Αρμενικής γενοκτονίας, το κρατικό μουσείο χειρόγραφων, Ματενανταράν κ.α. Θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό  Cascade, που ουσιαστικά είναι μια τεράστια υπαίθρια γκαλερί, χτισμένη σε επίπεδα, σαν καταρράκτης, αλλά και με εσωτερικούς χώρους με πολύ ιδιαίτερα και εντυπωσιακά εκθέματα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση από το πρώτο επίπεδο, χρησιμοποιώντας κυλιόμενες σκάλες, φτάνοντας στην κορυφή απ’ όπου θα θαυμάσουμε το Γιερεβάν από ψηλά. Ακολουθεί επίσκεψη στο Μνημείο και Μουσείο της Γενοκτονίας των Αρμένιων που βρίσκεται στον λόφο Τσιτσερνακαμπέρντ, που σημαίνει Χελιδονόκαστρο. Η γενοκτονία των Αρμενίων έγινε το 1915 και σκοτώθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο Αρμένιοι. Το μνημείο συμβολίζει την αναγέννηση των Αρμενίων και στο μουσείο θα δούμε πραγματικές φωτογραφίες και βίντεο που μαρτυρούν το οδυνηρό συμβάν.

Τέλος, θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής κονιάκ «Αραράτ» - το αρμενικό κονιάκ είναι γνωστό διεθνώς και ήταν το αγαπημένο ποτό του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Δείπνο καλωσορίσματος σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Γιερεβάν.Διανυκτέρευση.

3η  ημέρα: Γιερεβάν –Κορ Βιράπ- Ζβάρτνοτς- Ετσμιατζίν-Γεύμα και masterclass

Πρωινό και αναχώρηση για το Ετσμιατζίν, το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου, το ''Βατικανό'' της Αρμενίας. Το όνομα Ετσμιατζίν στα αρμενικά σημαίνει "Η κάθοδος του Μονογενούς Υιού". Η μικρή αυτή αρχαία πόλη, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το Γιερεβάν, απέκτησε ιδιαίτερη σημασία όταν η Αρμενία ανακήρυξε τον Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία του κράτους, μετά από ένα όραμα του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή που είδε τον Ιησού Χριστό να κατεβαίνει από τον ουρανό και να δείχνει το σημείο όπου το 301 θεμελιώθηκε η Αγία Έδρα (Mother Cathedral), στη θέση του ειδωλολατρικού ναού της πόλης Vagharshapat, αφού καταστράφηκε από τον βασιλιά Trdat. Ο καθεδρικός αυτός ναός είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες στον κόσμο. Στην ίδια περιοχή θα επισκεφθούμε επίσης, τα ερείπια του καθεδρικού ναού Ζβάρτνοτς/Zvartnots  του 7ου αιώνα, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αξίας.

Παραδοσιακό γεύμα σε Αρμένικο σπίτι, όπου η οικοδέσποινα θα μας δείξει πως μαγειρεύουμε τα παραδοσιακά αρμένικα γλυκά, όπως "Γκατά" και ζυμαρικά . 

Ακολουθεί  μια εκδρομή στο μοναστηριακό συγκρότημα Κόρ Βιράπ (Khor Virap). Πρόκειται για το πιο διάσημο θρησκευτικού ενδιαφέροντος μνημείο στην Αρμενία, καθώς έχει άμεση σχέση με τον εκχριστιανισμό της περιοχής. Ως επίσημη θρησκεία ο Χριστιανισμός στην Αρμενία εγκρίθηκε το 301μ.Χ., λόγω των προσπαθειών του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, ο οποίος προηγουμένως φυλακίστηκε στο μπουντρούμι στη θέση του οποίου χτίστηκε αργότερα ο ναός του μοναστηριού Khor Virap τον 17ο αιώνα. Το μοναστήρι μας προσφέρει μια καταπληκτική θέα του βιβλικού όρους Αραράτ.Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Γιερεβάν – Γκαρνί – Γκεγκχάρντ-Γεωργία-Τιφλίδα

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για το ναό του Γκαρνί (Garni), ένα πραγματικό κόσμημα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής, το μοναδικό δείγμα της ειδωλολατρικής περιόδου στην Αρμενία. Ο βασιλιάς Trdat I είχε παραγγείλει το χτίσιμο του ναού τον 1ο μ.Χ. αιώνα και τον αφιέρωσε στον θεό Ήλιο. Μετά την υιοθέτηση του Χριστιανισμού το 301μ.Χ., ο παγανιστικός ναός έχασε την σημασία του και το φρούριο Γκαρνί χρησιμοποιήθηκε ως θερινή κατοικία των βασιλιάδων. Πλέον τα ερείπια του παλατιού και τα λουτρά με το εκθαμβωτικό μωσαϊκό βρίσκονται κοντά στο ναό. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι Γκεγκχάρντ (Geghard) που είναι ένα αριστούργημα της αρμένικης αρχιτεκτονικής του 13ου αιώνα, λαξεμένο σε βράχο. Το όνομά του σημαίνει λόγχη, λόγο του ότι για πολλούς αιώνες φυλασσόταν εκεί η λόγχη με την οποία είχε τρυπήσει ο Ρωμαίος στρατιώτης το πλευρό του Ιησού Χριστού. Η κατασκευή του κτιρίου είναι τέτοια που το καθιστά ως ιδανικό μέρος για ακρόαση θρησκευτικής μουσικής. Επίσκεψη σε τοπικό, εξοχικό σπίτι, όπου η οικοδέσποινα θα μας ψήσει το παραδοσιακό αρμένικο ψωμί-πίτα, την Αρμένικη «Λαβάς». Στη συνέχεια θα γευματίσουμε απολαμβάνοντας τα παραδοσιακά Αρμενικά φαγητά.

Μετά το γεύμα,  θα αναχωρήσουμε για τα σύνορα Αρμενίας -Γεωργίας (Sadakhlo/Bagratashen). Φτάνουμε στα σύνορα και μετά από τις σχετικές διατυπώσεις φτάνουμε στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας. Θα κάνουμε μία μικρή ξενάγηση πόλης, by night, για να θαυμάσουμε τα πανέμορφα φώτα και χρώματα της νυχτερινής Τιφλίδας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο-οινοποιείο όπου ο ιδιοκτήτης θα μας περιμένει για να μας ξεναγήσει στο κελάρι του Ξενοδοχείου και θα ακολουθήσει γευσιγνωσία Γεωργιανών κρασιών, τυριών και αλλαντικών. Διανυκτέρευση.

5η  ημέρα: Τιφλίδα – ξενάγηση πόλης

Αφού πάρουμε  το πρωινό μας, θα ξεναγηθούμε στην παλιά και στην σύγχρονη  πόλη της  Τιφλίδας, που αποτελεί σύνθεση διάφορων και διαφορετικών  πολιτισμών. Εδώ συνδυάζονται  τα ευρωπαϊκά και ανατολικά στοιχεία  καταλήγοντας στο γεωργιανό πολιτισμό. Η αρμονική σύνδεση του παλιού και του  μοντέρνου δεν αφήνουν ψυχρό και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μόνο εδώ στην Τιφλίδα, σε μια γειτονιά της παλιάς πόλης μπορείς να δεις να συνυπάρχουν η ορθόδοξη  εκκλησία, η συναγωγή,  το τζαμί και η αρμένικη εκκλησία. Κάθε άνθρωπος στο δρόμο προσπαθεί να σε βοηθήσει και να σε εξυπηρετήσει. Θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Metekhi / Μετέχι (13ος. αι), θα ανεβούμε με το τελεφερίκ για να δούμε από κοντά το Φρούριο του Narikala/Ναρικάλα (4ος αι.), καθώς και το το μνημείο το οποίο είναι γνωστό ως ” Η μητέρα της Γεωργίας“. Θα αρχίσουμε την κατάβαση του λόφου με τα πόδια, και μια από τις πρώτες περιοχές που θα συναντήσουμε είναι το Abanotubani. Εκεί υπάρχουν τα Sulphur Baths/Ιαματικά Λουτρά – αγαπημένο μέρος των κατοίκων της Τιφλίδας, καθώς και των ξένων. Ύστερα θα επισκεφτούμε τον Sioni Cathedral /Καθεδρικό ναό Sioni (6-7 ος αι.), όπου βρίσκεται ο σταυρός της Αγίας Νίνω και ο ήλος του Χριστού, την βασιλική Anchiskhati/Anchiskhati -6ος αι., ένα από τα παλαιότερα μνημεία του είδους των  βασιλικών ναών και το Georgian Museum of Arts/Γεωργιανό Μουσείο Τεχνών, την λεωφόρο Ρουσταβέλι με τα πολυτελή καταστήματα και τα επιβλητικά κτίρια, την Όπερα, το Κοινοβούλιο κ.α.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί δείπνο με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Τιφλίδας με εντυπωσιακή θέα στον ποταμό και την πόλη. Διανυκτέρευση.

6η  ημέρα: Τιφλίδα – Μτσχέτα – Ουπλιστσίχε-Σιγναγι-Τελάβι

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την πόλη Μτσχέτα (παλιά πρωτεύουσα της Ιβηρίας). Θα έχουμε ξενάγηση στον Svetitskoveli Cathedral/Ιερό καθεδρικό ναό Σβέτιτσκοβέλι (το σύμβολο του εκχριστιανισμού της Γεωργίας (ανοικοδομημένο μεταξύ 1010-1029) και στο Jvari Monastery/Μοναστήρι Τζβάρι (σταυρός) (6-7ος αι.). Και τα δύο ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομία της UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Fortress of God  - Uplistsikhe/Ουπλιστσίχε (φρούριο του Θεού) - αρχαίος υπόσκαφος οικισμός του 6ου-4ου αι. π.Χ. Ύστερα θα συνεχίσουμε για το Καχέτι, περιοχή της Γεωργίας γνωστή για τις πολυάριθμες εκκλησίες και τα περίφημα κρασιά της. Θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη  Σιγνάγι/Sighnaghi, η ορεινή πολιτεία που χτίστηκε τον 18ο αι. και περιβάλλεται από τείχος, που ένωνε 28 Πύργους που χρησιμοποιήθηκαν σαν καταφύγια και άμυνα κατά τις εχθρικές επιθέσεις. Θα απολαύσουμε τη θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Αλαζάνι. Η πόλη Σιγνάγι είναι γνωστή ως η πόλη των ερωτευμένων και οι γάμοι στο Δημαρχείο τελούνται 24 ώρες την ημέρα και 7 μέρες την εβδομάδα. Αποχαιρετάμε την πόλη των ερωτευμένων για να φτάσουμε το βράδυ στο Κάστρο-Ξενοδοχείο-Οινοποιείο στο Τελάβι, όπου θα λάβουμε μέρος στο  μαγείρεμα παραδοσιακής πίτας Χατσαπούρι και του φαγητού khinkali, στο ψήσιμο του παραδοσιακού γεωργιανού ψωμιού, καθώς και σε γευσιγνωσία γεωργιανών κρασιών. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Τελάβι.

7η  ημέρα: Γκρέμι – Νεκρέσι– Μπόντμπε –Τελάβι

Πρωινό και ξεκινάμε πολύ νωρίς για να εξερευνήσουμε την περιοχή της Γεωργίας γνωστή για τις πολυάριθμες εκκλησίες και τα περίφημα κρασιά της. Θα επισκεφτούμε το περίφημο παζάρι του Τελάβι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε αγνά, παραδοσιακά προϊόντα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Nekresi,  μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές εκκλησίες στη Γεωργία. Το μοναστήρι  Nekresi ήταν ένα σημαντικό πνευματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο. Ύστερα θα επισκεφτούμε το Gremi Archangels’ Church complex/ Εκκλησιαστικό συγκρότημα  Γκρέμι (συγκρότημα του 16ου αι. με τα γεωργιανά και περσικά στοιχεία), το οποίο από το 2007 προτάθηκε και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων υπό την προστασία της UNESCO. Έπειτα, θα επισκεφτούμε στο Bodbe/Μπόντμπε, το μοναστήρι της Αγ. Νίνω (4ος αι.), ένα από τα σημαντικά χριστιανικά κέντρα της Γεωργίας, όπου βρίσκεται ο τάφος της  Αγ. Νίνω, η οποία έφερε το χριστιανισμό στη Γεωργία τον 4ο αιώνα. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο μας , όπου ο διάσημος σεφ θα μαγειρέψει ειδικά για μας τη σπεσιαλιτέ του. Ακολουθεί αποχαιρετιστήριο δείπνο.  Διανυκτέρευση.

8η  ημέρα: Τελάβι-Τιφλίδα - Αθήνα

Μετάβαση στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας, για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη νωρίς το πρωί στην Αθήνα.

 

 

Τιμή κατ’άτομο σε δίκλινο

 990€

Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, ασφάλεια, κόστος εισόδων

680€

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

1670

Επιβάρυνση μονόκλινου

+320€

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικό εισιτήριο με την Aegean Airlines
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Τιφλίδα
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Τελάβι
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*+ στο Γιερεβάν
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και βραδινό) στην Γεωργία
 • Ημιδιατροφή (πρωινό, δύο μεσημεριανά και ένα βραδινό στην Αρμενία)
 • Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
 • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Master classes στην Αρμενία
 • Γευσιγνωσία κονιάκ στην Αρμενία
 • Γευσιγνωσία κρασιού στην Γεωργία
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ελληνόφωνος συνοδός και τοπικός ξεναγός.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο.
 • Οινοπνευματώδη ποτά.
 • Τα έξτρα γεύματα και ο,τι αναφέρεται προαιρετικό.

Σημειώσεις:

·     Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά, από τις ημερομηνίες  πραγματοποίησης του ταξιδιού.

 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη ράντζου.
 • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος ανάλογα με  τις συνθήκες  που προκύπτουν.
 • Group κάτω των 12 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό.
 • Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση

 

Πτήσεις με Aegean Airlines:             

A3898  18AUG  ATH-EVN             23:50 - 03:20  

A3897  25AUG TBS-SKG-ATH     04:40 - 06:40 - 08:55

 

Ξενοδοχεία:

Tbilisi:  Museum Hotel 4*or similar

Telavi : Chateau Mere 4*or similar

Yerevan: Opera Suites 4*or similar

 

 

Για διαθεσιμότητα και κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε με γραφείο μας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΗΝΑ: 210 32 19 362 - 750, [email protected]
ΛΑΡΙΣΑ: 2410 259 401 - 402, [email protected]

armenia (1)
armenia (1)
armenia (4)
armenia (4)
armenia (2)
armenia (2)
uplistsikhe
uplistsikhe
georgia (2)
georgia (2)
georgia (1)
georgia (1)
metekhi-church
metekhi-church
georgia (4)
georgia (4)
georgia (3)
georgia (3)
armenia (5)
armenia (5)
khor-virap
khor-virap
cathedral
cathedral
architecture-g5a6f5dc6d_640
architecture-g5a6f5dc6d_640
armenia (6)
armenia (6)
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης