Χριστούγεννα - Πολιτιστικό Πανόραμα Ιορδανίας, 8 ημέρες, Μοναδική αναχώρηση 25 Δεκεμβρίου 2020, Από Αθήνα & Θεσσαλονίκη, Από 980 € !

 

 

 Χριστούγεννα

Πολιτιστικό Πανόραμα Ιορδανίας

 

8 ημέρες

 

Μοναδική αναχώρηση 25 Δεκεμβρίου 2020

 

Από Αθήνα & Θεσσαλονίκη

 

Με πτήσεις της Royal Jordanian

 

Από 980 € !

 

Περιγραφή Ταξιδιού
Η Ιορδανία είναι ίσως η ομορφότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου. Απλωμένη πάνω στην κοιλάδα του Ιορδάνη ποταμού (από τον οποίο πήρε και το όνομά της) μετράει 500 εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής ιστορίας, όσα δηλαδή χρειάστηκαν για να χωνέψουν τα χώματά της τα ιζήματα της κάμβριας περιόδου και ο αέρας και η βροχή για να διαβρώσουν τις καινοζωικές βραχώδεις πτυχές στις υφάλμυρες κοίτες των χειμάρρων που την αυλακώνουν. Η Ιορδανία είναι η ίδια η ιστορία της ανθρωπότητας και σε αυτό το πανέμορφο οδοιπορικό θα σας ταξιδέψουμε στο χρόνο μέσα από τις ενδιαφέρουσες ιστορίες των λαών που φιλοξένησε αυτή η γη αλλά και των τοπίων μιας ανυπέρβλητης ομορφιάς! Ένας τόπος κοσμικής εξουσίας που αγκαλιάζει τις θρησκευτικές αντιθέσεις και τις ενσωματώνει σε μια πορεία χιλιάδων ετών, ειρηνικά και δημιουργικά. Αν θέλετε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία τότε βρήκατε το καλύτερο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς ! Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε μια χώρα φιλόξενη που η κάθε μέρα θα κυλά καλύτερα από την προηγούμενη. Με κορυφαίες επιλογές ξενοδοχείων, ενδελεχείς ξεναγήσεις, φωτογραφικές αποκαλύψεις και την καλύτερη φιλοξενία από τους έμπειρους συνεργάτες μας. Ένα ταξίδι ύμνος στο μεγαλείο της φύσης και της ανθρώπινης θέλησης. Ένα μήνυμα ζωής και ψυχικής ανάτασης που θα φωτίζει σαν φάρος τις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις. Σας περιμένουμε.

 

Πρόγραμμα εκδρομής

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη – Αμμάν
Αναχώρηση αεροπορικώς για το Αμμάν την αραβική πρωτεύουσα με το σύγχρονο πρόσωπο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Αμμάν (ξενάγηση πόλης, Γέρασα)
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την περιπλάνησή μας σε αυτή την πανάρχαια και συνάμα σύγχρονη πόλη που ακούει στο όνομα Αμμάν. Υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες και αποδείξεις πως κατοικείται για τουλάχιστον 9000 χρόνια. Με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν την συναντάμε ως πρωτεύουσα των Αμμονιτών, όπως αναφέρεται και στην Βίβλο, αργότερα γίνεται Φιλαδέλφεια, προς τιμήν των Πτολεμαίων και αποτελεί τμήμα της ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης και τέλος παίρνει το σημερινό της όνομα την εποχή της πρώτης ισλαμικής δυναστείας, αυτής των Ομμαγιαδών. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, ιδανικό σημείο, μιας και από την κορυφή της μπορούμε να θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο του Αμμάν. Στην ακρόπολη θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Στη συνέχεια θα κατέβουμε στο πολυσύχναστο κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Οντεόν και θα θαυμάσουμε (εξωτερική επίσκεψη) το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ, που το έκτισε προς τιμήν του πατέρα του Χουσεϊν. Λίγος χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και το παζάρι της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας στο Αμμάν, αναχωρούμε για τα Γέρασα, που αναφέρεται και ως η «Πομπηϊα της Ανατολής». Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης και η ίδρυσή της αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο ή στον στρατηγό του Περδίκα, για να εγκατασταθούν εκεί οι γερασμένοι Μακεδόνες στρατιώτες. Στην επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την μοναδική οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες, η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά. Επιστροφή στο Αμμάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Αμμάν – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Κεράκ – Πέτρα
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Πέτρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μ.Χ. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή. Μετά την ξενάγησή μας στο όρος Νέμπο, κατευθυνόμαστε προς την πόλη Κεράκ, την παλιά πρωτεύουσα του βιβλικού βασιλείου Μοάμπ. Γι’ αυτό το λόγο, το κάστρο της περιοχής είναι γνωστό ως το κάστρο των Μοαβιτών. Κτίστηκε το 1142 στα ερείπια των τειχών που χρονολογούνται από τα χρόνια των Ναβαταίων. Δέχθηκε διαδοχικά επιθέσεις από ομάδες των Σαλαντίν το 1183 και 1184 έως την τελική του πολιορκία το 1188. Στη συνέχεια ανακατασκευάστηκαν τμήματά του στη διάρκεια των χρόνων από τους Άραβες και προστέθηκαν κομμάτια από σκούρα ηφαιστειακή τούφα. Άφιξη στην θρυλική Πέτρα για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Πέτρα (ολοήμερη ξενάγηση)
Πρωινό και μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της μοναδικής Πέτρας, εκεί που το χέρι του Θεού και ο νους του ανθρώπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι το μοναδικό. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε αυτή η πόλη μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του λαού νομαδικού λαού προερχόμενου από την Σαουδική Αραβία, λαού που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου, καθώς και από τον ανεφοδιασμό με νερό και τρόφιμα των καραβανιών. Αν και η δόξα τους κράτησε μόλις δύο αιώνες, σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μνημεία που παραμένουν μέχρι σήμερα, μάρτυρες του πλούτου και της καλαισθησία τους. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος τα 100 μ, για να φθάσουμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πλέον γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό σικ και τον δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, την Βασιλική και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Τελειώνουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου και βρίσκεται η οδός με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Πέτρα - Μικρή Πέτρα - Ουάντι Ραμ – Άκαμπα
Μετά το πρωινό ξεκινάμε με την επίσκεψη της μικρής Πέτρας ή αλλιώς Μπέιντα, σημαντικό προάστιο της Πέτρας για τους εμπορικούς δρόμους στο Βορρά όπου και εκεί θα δούμε εντυπωσιακά κτίρια και κανάλια νερού. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την έρημο όπου με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα 4Χ4 (με καρότσα) θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι, οι πρώτοι κάτοικοι του οποίου έφθασαν εκεί κατά την Παλαιολιθική εποχή. Στους βράχους του θα δούμε δεκάδες κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα Ναβαταϊκά ή στην γραφή των Θαμουδένων, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 7ο αιώνα μ.Χ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Άκαμπα, το λιμάνι της χώρας πάνω στην Ερυθρά θάλασσα, σύντομη περιήγηση της όμορφης παραθαλάσσιας πόλης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Άκαμπα - Νεκρά θάλασσα
Η Άκαμπα είναι μια γραφική πόλη στον ομώνυμο κόλπο στην ερυθρά θάλασσα. Απολαύστε λοιπόν το πρωινό σας στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια κάντε μια βόλτα στην όμορφη promenade με τα καφέ. Το μεσημεράκι αναχωρούμε για την Νεκρά θάλασσα μια βιβλική περιοχή στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ που πήρε το όνομά της από την μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι. Το ηλιοβασίλεμα σε αυτή την περιοχή είναι πραγματικά μαγεία! Απολαύστε το!

Ημέρα 7η: Νεκρά θάλασσα
Η Νεκρά θάλασσα είναι μια ιδιαίτερη περιοχή του πλανήτη. Στην ουσία πρόκειται για ένα «αλμυρό» βαθύπεδο τριγυρισμένο από άνυδρους λόφους που δημιουργήθηκε από ένα ρήγμα στον φλοιό της γης. Είναι το χαμηλότερο σημείο στον πλανήτη στα -423 μ. και 8 φορές πιο αλμυρή από τους ωκεανούς! Πραγματικά αφιλόξενη για κάθε μορφή ζωής αλλά εξαιτίας των μεταλλικών της αλάτων ευεργετική και ιαματική για τον άνθρωπο! Η μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι και η άνωση κάνουν το σώμα να επιπλέει χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια και η εμπειρία είναι πραγματικά μοναδική. Μέρα ελεύθερη λοιπόν η σημερινή για να κολυμπήσετε και να χαλαρώσετε. Φυσικά το ξενοδοχείο μας διαθέτει spa & χαμάμ! Ζήστε λοιπόν αυτή την εμπειρία και ξεκουράστε σώμα και πνεύμα!

Ημέρα 8η: Νεκρά Θάλασσα - Αθήνα/ Θεσσαλονίκη
Μετά το πρωινό μας, ξεκούραστοι και γεμάτοι απίστευτες εικόνες μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση μας πίσω στην Ελλάδα.

Πτήσεις

 

Διαδρομή

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αθήνα – Αμμάν

12.35

14.45

Αμμάν – Αθήνα

09.25

11.50

 

 

 Τιμές κατ άτομο

 

Αναχώρηση

Δίκλινο

Μονόκλινο

25/12/2020

980

+390

 


Περιλαμβάνονται:
-Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Royal Jordanian.
-Διαμονή: Επιλεγμένα εξαιρετικά Ξενοδοχεία 5* (The Landmark 5* στο Αμμάν, Hyatt Zaman hotel & Resort 5* στην Πέτρα, Movenpick Resort 5* στην Άκαμπα & Movenpick Resort & Spa στη Νέκρα Θάλασσα) ή παρόμοια.
-Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά & Εορταστικό Δείπνο 31/12 .
-Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις από έμπειρους τοπικούς ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα.
-Μεταφορές: Όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
-Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το       πρόγραμμα.
-Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται.
-Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
-Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν περιλαμβάνονται:
-Φιλοδωρήματα.
-Αχθοφορικά.
-Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
-Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
-Φόροι αεροδρομίου & Βίζα εισόδου +490€.

Σημειώσεις:
-Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
-Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.
-Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
-Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και   για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
-Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
-Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας,   επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Για διαθεσιμότητα και κρατήσεις , επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ    :   210-32 19 362 / 32 19 750 / [email protected]  

ΛΑΡΙΣΑ   :   2410-259 401-2 / [email protected]  

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ερυθρα Θαλασσα 2.JPG
Ερυθρα Θαλασσα 2.JPG
ΠΕΤΡΑ
ΠΕΤΡΑ
AMMAN
AMMAN
AMMAN
AMMAN
4-Dome-of-Church-of-the-Holy-Sepulchre
4-Dome-of-Church-of-the-Holy-Sepulchre
agio-fos panagios-tafos
agio-fos panagios-tafos
Jerusalem
 Jerusalem
agios_savvas_ierosolima
agios_savvas_ierosolima
church-of-the-holy-sepulchre-jerusalem
church-of-the-holy-sepulchre-jerusalem
Ιορδανης 1
Ιορδανης 1
WADI RAM
WADI RAM
Mailing List mailing list
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης