Πολιτιστικό Πανόραμα Μαρόκου , 16 μέρες, Αναχώρηση: 20/11, από 1490!

 

Πολιτιστικό Πανόραμα Μαρόκου

16 μέρες

από 1490

Μοναδική αναχώρηση: 20/11


Αυτό το ταξίδι στο Μαρόκο δεν έχει καμία σχέση με τα συνηθισμένα τουριστικά προγράμματα στη χώρα αυτή. Για πρώτη φορά σε παγκόσμια κλίμακα οργανώνεται ένα ταξίδι στο Μαρόκο αυτού του εύρους. Από τα στενά του Γιβραλτάρ, στις χωμάτινες πολιτείες των οάσεων πίσω απ’ τον Άτλαντα, κι απ’ τις πέτρινες πόλεις του Αντιάτλαντα μέχρι τις εσχατιές της Ισπανικής Σαχάρας. Αν ονόματα όπως το Σίντι Ίφνι σας θυμίζουν ονόματα της σχολικής γεωγραφίας των παιδικών σας χρόνων, ετοιμαστείτε να τα δείτε με τα ίδια σας τα μάτια. Αυτό το ταξίδι δεν είναι τουριστική βόλτα στα παζάρια της Φεζ. Είναι μια γεωγραφική αποστολή στις εσχατιές ενός κόσμου που νομίζατε ότι... χάθηκε! Διαβάστε το πρόγραμμα και θα καταλάβετε! 

 

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρα 1η: Αθήνα – Ραμπάτ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Καζαμπλάνκα, την μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου. Από εδώ μεταφερόμαστε οδικώς στη Ραμπάτ την πρωτεύουσα της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 Ημέρα 2η: Ραμπάτ – Αζίλα -Ταγγέρη
Στην πρωινή μας περιήγηση θα επισκεφθούμε την πλατεία των Ανακτόρων και την οχυρωμένη κάσμπα. Στη συνέχεια θα δούμε τα τείχη των Αλμοαδών και την αγορά των λουλουδιών. Παλιά άντρο πειρατών, σήμερα η Ραμπάτ είναι μια πόλη σύγχρονη και κομψή που έχει να επιδείξει εντυπωσιακά μνημεία και κτίρια όπως το Παλάτι του Βασιλιά Χασάν του 2ου και το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ του 5ου. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για την Αζίλα, το παλιό ορμητήριο των πειρατών της Μπαρμπαριάς, όπου θα περιπλανηθούμε στα εντυπωσιακά τείχη. Θα συνεχίσουμε για την ξακουστή Ταγγέρη. Θα δούμε από το ύψωμα τα τρομερά στενά του Γιβραλτάρ και θα περιηγηθούμε στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 3η:Ταγγέρη -Τετουάν – Σεφσαουέν - Φες
Ένας άλλος κόσμος αποκαλύπτεται σήμερα το πρωί, καθώς εξερευνούμε τις κόρες της Ανδαλουσίας». Πρόκειται για το δίδυμο Τετουάν και Σεφσαουέν, που ζουν μακριά από τις τουριστικές εισβολές διατηρώντας έναν αμόλυντο και αβίαστο χαρακτήρα. Συνεχίζοντας πάνω από τα οροπέδια του Ριφ, θα σταματήσουμε σε κάποια από τις πολύχρωμες αγορές των ντόπιων Βερβέρων με τα παράξενα καπέλα. Το απόγευμα θα καταλήξουμε στην παραμυθένια Φες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 4η: Φες - Βολούμπιλις - Μεκνές
Το πρωί θα εξορμήσουμε στη Βολούμπιλις και θα περιηγηθούμε στις εκτενείς αρχαιότητες της πρωτεύουσας της αρχαίας Μαυριτανίας. Θα συνεχίσουμε για την κοντινή Μεκνές, την εντυπωσιακή πρωτεύουσα του Σουλτάνου Ισμαήλ. Θα θαυμάσουμε από τον αντικρινό λόφο τα τείχη και τις οχυρώσεις που περικλείουν την πόλη ενώ εισχωρώντας στο εσωτερικό της παλιάς μεντίνα, θα επισκεφθούμε την Πύλη Ελ Μανσούρ και το Μαυσωλείο του Μουλάι Ισμαήλ. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Φες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 5η: Φες
Το πρωί θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από τα Βασιλικά Ανάκτορα που βρίσκονται στην μεντίνα της Φεζ ελ Τζντίντα και στη συνέχεια θα περάσουμε από τις παλιές πύλες Μπαμπ Μπουτζλούντ για να διεισδύσουμε στην μεντίνα της ακόμα παλαιότερης Φεζ ελ Μπαλί. Εδώ θα δούμε τις κορανιακές σχολές Καραουίν και Αταρίν και το συντριβάνι Νετζαρίν. Θα επισκεφθούμε τα γραφικά βαφεία και θα παρατηρήσουμε από ειδική εξέδρα τις δραστηριότητες στα περιβόητα βυρσοδεψεία της Φεζ. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για να χαθείτε στον λαβύρινθο των σουκ της παλιάς πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 6η: Φες - Ερφούντ
Από σήμερα ξεστρατίζουμε από τα συνηθισμένα τουριστικά μονοπάτια και κατευθυνόμαστε στον κόσμο του άγνωστου Μαρόκου με τις οάσεις, τα φαράγγια και τις κάσμπες. Πρώτα όμως θα σταθούμε στο Ιφράν στις πλαγιές του Άτλαντα. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή των Κέδρων του Αζρού και θα περπατήσουμε ανάμεσα στα αιωνόβια δένδρα. Από εδώ αρχίζει η συνεχής κάθοδος στη Σαχάρα! Αφού περάσουμε από την ειδυλλιακή όαση του Μέσκι και την κάσμπα του Κσάρ Μααντίντ θα έρθουμε στο Ερφούντ που βρίσκεται μέσα σε ένα από τα πιο ακαταμάχητα φοινικοδάση του Σαχέλ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 7η: Ερφούντ - Φαράγγι Τόντρα - Μπουμάλν
Περνώντας από τις πόλεις των Βέρβερων Τιντζντάτ και Τινγκίρ κατευθυνόμαστε στο φαράγγι της Τόντρα, που φαίνεται σαν να συνθλίβει το τοπίο μέσα στους γιγάντιους βράχους του. Μετά την εξερεύνηση και τις φωτογραφικές στάσεις καταλήγουμε στο Μπουμάλν για δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 8η: Μπουμάλν - Φαράγγι Νταντές - Ουαρζαζάτ
Ο Δρόμος με τις 1.000 Κάσμπες!!! Ένα ακόμη φαντασμαγορικό σκηνικό μας περιμένει στη σημερινή διείσδυση στο φαρράγγι του Νταντές ανάμεσα στα απόκρημνα βράχια των χειμάρρων. Από το Μπουμάλν αρχίζει ο «Δρόμος με τις 1.000 Κάσμπες». Στεκόμαστε στην Κελάα Μγκούνα όπου μπορείτε να αγοράσετε ροδόνερο, για το οποίο είναι διάσημη η περιοχή. Στην όαση της Σκούρα θα περπατήσουμε ανάμεσα στις χουρμαδιές και θα φωτογραφίσουμε την διάσημη κάσμπα Αμερντίλ. Φτάνοντας στην Ουαρζαζάτ θα παρακάμψουμε για το υπερθέαμα που λέγεται Κάσμπα Αίτ Μπεν Χαντού, ένα μοναδικό οχυρωμένο χωριό κτισμένο από λάσπη που βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 9η: Ουαρζαζάτ – Αγκτζ – Τινζουλίν - Ζαγκόρα
Στις εσχατιές το Μαρόκου θα μας φέρει η σημερινή διαδρομή. Θα σταθούμε στα οχυρωμένα χωριά Αγκτζ και Τινζουλίν και θα εξερευνήσουμε τις συνοικίες με τα λάσπινα σπίτια. Από δω θα πάρουμε το δρόμο που ακολουθούσαν τα καραβάνια και η Λεγεώνα των Ξένων με κατεύθυνση τη Δυτική Αφρική. Η πινακίδα στη Ζαγκόρα όπου θα καταλήξουμε το λέει καθαρά: Τιμποκτού 52 μέρες! Δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 10η: Ζαγκόρα - Ταρουντάτ
Αναχωρούμε για το Ταρουντάτ, την παλιά πρωτεύουσα της δυναστείας των Σααδιτών. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στις αγορές του Ταλιούν που παράγεται το Σαφράν. Στη συνέχεια θα σταθούμε στο Ταζενάχτ με τα καταστήματα λαϊκής τέχνης και τους ζωηρόχρωμους χειροποίητους τάπητες και νωρίς το απόγευμα θα έρθουμε στο Ταρουντάντ, μια περιτειχισμένη πόλη με ζωντανά παζάρια και ειδικότητα στα ασημένια κοσμήματα! Δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 11η: Ταρουντάτ – Ταφραούτ - Σίντι Ίφνι
Ανάβαση στον Αντιάτλαντα! Ολοήμερη εκδρομή στα χωριά του Αντιάτλαντα με την χαρακτηριστική χωμάτινη αρχιτεκτονική που θυμίζουν τα κτίσματα της ορεινής Περσίας ή του Νέου Μεξικού. Θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στα πέτρινα χωριά και στην Ταφραούτ που συνθλίβεται ανάμεσα στους γρανιτένιους βράχους. Από δω αλλάζουμε σκηνικό θα κατηφορίσουμε προς τη θάλασσα και θα φτάσουμε στο Σίντι Ίφνι άλλοτε κέντρο της Ισπανικής Σαχάρας που ατενίζει μεγαλόπρεπα τον Ατλαντικό από τις απόκρημνες ακτές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 12η: Σίντι Ίφνι – Τιζνίτ - Μαρακές
Το πρωί θα θαυμάσουμε τα Αρ- Ντεκώ κτίσματα απ’ την εποχή των Ισπανών και θα αναχωρήσουμε για το Τιζνίτ, την «πρωτεύουσα του μαροκινού κοσμήματος». Εδώ κατασκευάζονται όλων των σχεδίων κοσμήματα με παραδοσιακά μοτίβα που εξάγονται στις αγορές της Δυτικής Αφρικής, στην Ευρώπη και φυσικά στα τουριστικά στέκια του Μαρόκου. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στην αυλή των θαυμάτων και πιο εξωτική πόλη του Μαρόκου, το διάσημο Μαρρακές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 13η: Μαρακές
Η σημερινή μας ξενάγηση στην αυτοκρατορική πόλη αρχίζει με το γύρο των οχυρώσεων. Στη συνέχεια θα πάμε στο τέμενος Κουτούμπια με τον εντυπωσιακό μιναρέ, στους Τάφους των Σααδιτών, στα ανάκτορα Νταρ Μνέμπι, που φιλοξενούν το μουσείο της πόλης, στην πλατεία Τζεμάα ελ Φνα και στα σουκ της Μεδίνας. Το μεσημέρι μπορείτε να δοκιμάσετε μισού, το παραδοσιακό ψητό των βερβέρων, που το βγάζουν από τα έγκατα …της γης, όπου το αφήνουν να αργοψήνεται σε γιγάντιους υπόγειους φούρνους. Το απόγευμα περιπλανηθείτε στον λαβύρινθο και στον εξωτισμό των σουκ. Για το βράδυ, σας έχουμε καλεσμένους στο υπερθέαμα «Φαντάσια» που συνοδεύεται με νοστιμιές από την μαροκινή κουζίνα σε σκηνές Βερβέρων στο φοινικόδασος.

 Ημέρα 14η: Μαρακές - Εσαουίρα
Ο δρόμος που θα διασχίσουμε σήμερα θα μας φέρει στο ψαρολίμανο της Εσαουίρας, μια από τις τρεις ωραιότερες πόλεις του Μαρόκου. Η Εσαουίρα απλώνεται πάνω σε μια στενόμακρη χερσόνησο και προστατεύεται από τις Πορφυρένιες Νησίδες, ενώ την περιβάλουν ψηλά πέτρινα τείχη. Το μεσημέρι μπορείτε να γευθείτε φρέσκο και φτηνό ψάρι στους πάγκους κάτω από τις ομπρέλες του παλιού λιμανιού, που θα το ψήσουν μπροστά σας οι ψαράδες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 15η: Εσαουίρα – Σάφι - Ελ Τζεντίντα - Καζαμπλάνκα
Δύο ακόμη οχυρωμένες πόλεις του Ατλαντικού μας περιμένουν σήμερα. Πρώτα το Σάφι -που είναι γνωστό για τις οχυρώσεις του και τις… ελιές του- και η Ελ Τζεντίντα που οχυρώθηκε από τους Πορτογάλους τον καιρό των Ανακαλύψεων. Το απόγευμα καταλήγουμε στην μοντέρνα Καζαμπλάνκα όπου θα επωφεληθούμε να φωτογραφήσουμε από τον περίβολο το Μεγάλο Τεμένος πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 16η: Καζαμπλάνκα - Αθήνα
Το πρωί θα επισκεφθούμε τη νέα συνοικία της πόλης και θα περπατήσουμε κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου με τα κτίσματα Αρ Ντεκω από την εποχή της Γαλλικής διοίκησης. Θα περπατήσουμε στην αγορά χειροτεχνίας για τα τελευταία αναμνηστικά και το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αργά τη νύχτα.

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡ. ΠΤΗΣΗΣ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
Αθήνα – Ρώμη ΑΖ 717 05.55 07.00
Ρώμη – Καζαμπλάνα ΑΖ 874 13.05 15.20
Καζαμπλάνκα – Ρώμη ΑΖ 875 16.10 20.15
Ρώμη – Αθήνα ΑΖ 722 21.45 00.45

Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τιμές.


ΤΙΜΕΣ

ΤΑΞΙΔΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΦΟΡΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΡΟΚΟΥ 16 ημέρες ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 20/11 5*,4*,3* 1.490 +510 490

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Πτήσεις με Alitalia, Αθήνα - Καζαμπλάνκα – Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών 5*, 4*, 3* λόγω του χαρακτήρα του ταξιδιού
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) καθημερινά (συνολικά 15 δείπνα)
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Δώρο φολκλορική βραδιά στο Μαρακές
 • Εισόδους στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Τον πιο έμπειρο Έλληνα αρχηγό – συνοδό
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Ποτά/φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

 

 Για  πληροφορίες όσον αφορά  το αναλυτικό πρόγραμμα  και για κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ    :   210-32 19 362 / 32 19 750 / sales@tempiholidays.gr  

ΛΑΡΙΣΑ   :   2410-259 401-2 / info@tempiholidays.grMailing List mailing list
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης