Όμορφες καλοκαιρινές διακοπές στην ΚΡΗΤΗ

Η ΚΡΗΤΗ

Σ' ένα ποικίλο αλλά υπέροχο κλίμα, η γέφυρα που συνδέει την Ευρώπη με την Αφρική, το σταυροδρόμι τριών ηπείρων, έχει κρατήσει μέσα σε καταπράσινα δάση και απότομα φαράγγια τα καλύτερα αγαθά της φύσης. Αυτό το νησί, το μεγαλύτερο της Ελλάδας, είναι ένας τόπος με ψηλά βουνά, εύφορες πεδιάδες και καθαρές παραλίες.

Η Κρήτη επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στην ποικιλόμορφη φύση της...δάση από φοινικόδεντρα συναντούν ψηλά βουνά, μαγευτικά οροπέδια και μετά τη θάλασσα. Μια θάλασσα που δεν έχετε ξαναδεί. Γιατί αυτή θα σας κάνει να νιώσετε κομμάτι του κρυμμένου κόσμου της, οι παραλίες θα σας υποδεχτούν με απαλά κύματα που κουβαλούν στοιχεία από αρχαίους πολιτισμούς μακρινών τόπων. Και μετά θα επισκεφθείτε τα διάσημα φαράγγια και τα βαθιά δάση με την άγρια φύση.

Η Κρήτη κουβαλάει, επίσης, μια μακριά ιστορία που φτάνει μέχρι την 7η χιλιετηρίδα π.Χ.. Είναι το νησί που μας έφερε το μινωικό πολιτισμό με τα κτίρια της τέλειας αρχιτεκτονικής και όπου αργότερα ήρθαν τα θρησκευτικά χρόνια του Βυζαντίου από τα οποία έχουν διατηρηθεί ως σήμερα πολλά μοναστήρια. Η Κρήτη καλλιέργησε, επίσης, μια πλούσια κουλτούρα που μας γέννησε τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο και τον Νίκο Καζαντζάκη, που δημιούργησε μοναδικά έθιμα, χορούς και μουσική η οποία δίνει το στίγμα της ακόμα και στη σημερινή μοντέρνα ζωή.

Ενα μεγάλο κομμάτι της σπάνιας ομορφιάς της Κρήτης είναι οι άνθρωποί της. Οι περήφανοι άντρες και γυναίκες της Κρήτης, οι φιλόξενοι ντόπιοι που κάτω από ρομαντικές νύχτες θα σας καλωσορίσουν μέσα σ' ένα μικρό καφενείο ή κάποιο ουζερί ενός γραφικού χωριού και θα σας προσφέρουν ελληνικό καφέ ή τσικουδιά με μεζέ.

Η Κρήτη είναι ένα μείγμα από θαυμάσιους πολιτισμούς και κουλτούρες του παρελθόντος, αλλά είναι επίσης και ένας κόσμος που ζει και δημιουργεί συνεχώς νέες παραδόσεις. Υπάρχουν πολλές μεγάλες πόλεις που αναπτύχθηκαν στο βόρειο μέρος της Κρήτης, γύρω από τα μεγάλα λιμάνια αλλά και στο εσωτερικό. Η Κρήτη χωρίζεται σε τέσσερις νομούς, τον νομό Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων. Μπορείτε να φτάσετε στο νησί με πλοίο στη Σούδα (κοντά στα Χανιά), στο Ρέθυμνο, στη Σητεία και στο Ηράκλειο, τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του νησιού. Υπάρχουν, επίσης, 3 αεροδρόμια, ένα στην πόλη των Χανίων, στο Ηράκλειο και στη Σητεία, τα οποία συνδέουν την Κρήτη με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ενας τόπος με ιστορία, πολιτισμό και γιορτές σας προσφέρει το χαμόγελό του και σας καλωσορίζει στο μυστηριώδη αλλά οικείο κόσμο των Κρητών.active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης