ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, 2 ήμερη οδική εκδρομή, Αναχωρήσεις 24/10 & 26/10 από Θεσσαλονίκη, Από 74 ευρώ το άτομο !

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΠΡΕΣΠΕΣ-ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

 

2 ήμερη οδική εκδρομή

  

Αναχωρήσεις 24/10 & 26/10 

από Θεσσαλονίκη 

 

Από 74  !

  


Ένα υπέροχο διήμερο σε μέρη που γνωρίζεις και θέλεις να επισκεφτείς είτε το έχεις ξανακάνει είτε όχι. Τελικός προορισμός η Καστοριά. Περισσότερο από κάθε άλλη, αυτή η πόλη είναι συνδεδεμένη με τη λίμνη Ορεστιάδα και το υγρό στοιχείο. Μια λίμνη που κάθε εποχή, κάθε μέρα, μέχρι και κάθε στιγμή, συνιστά ένα διαφορετικό κάδρο, έτσι όπως καθρεφτίζονται οι οξιές, τα πλατάνια και οι κορυφές από τα βουνά πάνω στη γυάλινη επιφάνειά της δεν είναι μόνο τα εντυπωσιακά αρχοντικά στις γραφικές συνοικίες Ντολτσό και Απόζαρι που μαγεύουν, δεν είναι αποκλειστικά η θέα και οι ατελείωτες βόλτες γύρω και κατά μήκος της λίμνης. Είναι μια συνολικά πρωτόγνωρη εμπειρία που ξεκινάει με μια γνήσια «καλημέρα» από τα στόματα των χιλιάδων φιλικών και αυθεντικών κατοίκων αυτής της πόλης και καταλήγει σε ένα υψηλό επίπεδο ζωής που χαρακτηρίζεται από χαλαρούς ρυθμούς και γνήσια φιλοξενία.

 

Πρόγραμμα εκδρομής 


1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΥΜΦΑΙΟ - ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» - ΔΙΣΠΗΛΙΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Θα ξεκινήσουμε το πρωί για να έχουμε ικανό χρόνο στην διάθεση μας να απολαύσουμε τα μέρη που έχουμε προγραμματίσει να επισκεφτούμε και είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσουν. Πρώτος σταθμός το πανέμορφο Νυμφαίο το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Η ορεινή αυτή «αποκάλυψη» στα 1.350 μέτρα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για το φθινόπωρο, αλλά και κάθε εποχή του χρόνου γιατί έχει κάτι ξεχωριστό να προσφέρει. Το γραφικό χωριό ξεχωρίζει επίσης για τα αρχοντικά του που έχουν ανακαινιστεί και μετατραπεί σε παραδοσιακούς ξενώνες, φιλόξενα στέκια και καταστήματα με τοπικά προϊόντα. Δεν θα μπορούσαμε να μην εκμεταλλευτούμε την παρουσία μας στο Νυμφαίο και να επισκεφτούμε το περιβαντολογικό κέντρο «Αρκτούρος» καθώς επίσης να κάνουμε βόλτα στο επιβλητικό Πάρκο Άγριας Φύσης διανύοντας για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά ένα πέτρινο μονοπάτι στο οποίο οι αντικριστές οξιές που γέρνουν για να αγκαλιάσουν η μία την άλλη δημιουργούν ένα φυσικό χρυσαφί από τις αχτίδες του ήλιου τούνελ, ένα ρομαντικό μονοπάτι που δεν θες να τελειώσει ποτέ. Μετά την επίσκεψή μας στο Νυμφαίο, κατευθυνόμαστε στην Καστοριά με επόμενη στάση τον προϊστορικό λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό (μόλις 8 χλμ από την Καστοριά), ο οποίος βρίσκεται στη θέση «Νησί», στη νότια όχθη της Ορεστιάδας λίμνης. Στο αρχαιολογικό πάρκο έχει δημιουργηθεί μια πιστή αναπαράσταση ενός προϊστορικού λιμναίου οικισμού με οκτώ φυσικού μεγέθους καλύβες πάνω σε πασσαλόπηκτες πλατφόρμες, πλάι στη λίμνη. Ο επισκέπτης που διαβαίνει την πύλη του πάρκου έχει μπροστά του μία εικόνα της ζωής την νεολιθική εποχή σε πραγματικές διαστάσεις και ταυτόχρονα την αίσθηση ότι το ρολόι του χρόνου γύρισε 7.500 χρόνια πίσω . Έπειτα από τη μικρή περιήγησή μας στο Δισπηλιό, πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Καστοριάς, τακτοποιούμε τα πράγματα μας και ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τις τοπικές σπεσιαλιτέ όπως οι σαρμάδες με λάχανο τουρσί, οι κεφτέδες με μακάλο (σάλτσα με αλεύρι, ντομάτα και σκόρδο) και φυσικά ολόφρεσκο γριβάδι. Ζητήστε νουγκατίνα και πουτίγκα, θα σας ενθουσιάσουν!

2η ημέρα: ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΥΡΙΏΤΙΣΣΑ - ΝΤΟΛΤΣΟ - ΜΙΚΡΗ / ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο στο ξενοδοχείο και μια ακόμη ωραία ημέρα αρχίζει..Πρώτη μας στάση στο περίφημο σπήλαιο του Δράκου, ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπης σύμφωνα με τους επισκέπτες του. Στο εσωτερικό του υπάρχουν λίμνες, σήραγγες και σταλακτίτες εξαιρετικής ομορφιάς. Πήρε το όνομα του από οστά που βρέθηκαν και ανήκαν στην «αρκούδα των σπηλαίων» ένα μοναδικό είδος που εξαφανίστηκε πριν από 10.000 χρόνια! Θα συνεχίσουμε την βόλτα μας με την Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας ή Μεσονησιώτισσας, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ιδρύθηκε πιθανότατα τον 11ο αιώνα και αναφέρεται ως Μονή της Παναγίας της Μεσονησιώτισσας σε έγγραφα που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα. Έπειτα το λεωφορείο θα μας αφήσει στην περιοχή Ντολτσό, όπου θα συνεχιστεί η περιήγηση μας μας με τα πόδια. Η περιοχή αποτελείται
από στενά πλακόστρωτα καλντερίμια και αν κάποιος δεν είναι γνώστης της, μπορεί να εγκλωβιστεί σε κάποιο αδιέξοδο που φτάνει στην αυλόπορτα κάποιου αρχοντικού. Η περιοχή Ντoλτσό βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης, τα παραδοσιακά καστοριανά σπίτια βρίσκονται πάνω στον δρόμο σε οδηγούν εύκολα σε αυτή. Τα μεγαλόπρεπα αρχοντικά σε ταξιδεύουν στο παρελθόν, οι βυζαντινές εκκλησίες, τα πλακόστρωτα καλντερίμια, τα πολύχρωμα βιτρώ στα παράθυρα των οντάδων, οι ξύλινες σαρακοφαγωμένες πόρτες,η μυρωδιά των σπιτιών και της λίμνης, συνθέτουν μία πολυδιάστατη εικόνα, που εκτός από χρώματα και σχήματα, περιέχει αρώματα και οσμές. Μετά από μια βόλτα μικρής διάρκειας διασχιζοντας την παλιά πόλη, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και αναχωρούμε για τις μαγευτικές Πρέσπες! Φτάνοντας στη Μικρή Πρέσπα, διασχίζοντας μία πλωτή πεζογέφυρα μήκους 650 μ, θα περιηγηθούμε στον Αγιο Αχίλλειο το ακριτικό νησάκι, όπου δεσπόζει το μνημείο-σύμβολο των Πρεσπών, η Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Η λίμνη Μικρή Πρέσπα είναι ένα υγρότοπος διεθνούς σημασίας και τόπος ιδιαίτερης σπουδαιότητας για τις αποικίες αργυροπελεκάνων, καθώς και τόπος αναπαραγωγής άλλων υδρόβιων πτηνών, όπως ερωδιών και κορμοράνων. Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό βρίσκεται ο ναός του Αγίου Αχιλλείου, μία από τις μεγαλύτερες βασιλικές της Ελλάδας που έδωσε το όνομα στο νησί, καθώς και ο τάφος του Αγίου Αχιλλείου. Κατόπιν θα συνεχίσουμε την πορεία μας για τη Μεγάλη Πρέσπα όπου θα επισκεφτούμε το γραφικό παραλίμνιο χωριό Ψαράδες, στο οποίο διαδραματίστηκε μια από τις τελευταίες πράξεις του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου. Εκεί συνήλθε το 2ο συνέδριο του ΝΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο). Στους Ψαράδες θα δούμε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου του 19ου αιώνα. Και προαιρετικά μπορούμε να κάνουμε και μια βόλτα με βάρκα για να δούμε από κοντά τα ασκηταριά της περιοχής καθώς και τις εκπληκτικές τοιχογραφίες που βρίσκονται πάνω στους βράχους. Και επειδή η βόλτα ανοίγει και την όρεξη, εφόσον φάμε και πάρουμε δυνάμεις θα πάρουμε και το δρόμο της επιστροφής.

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

 Τιμή σε δίκλινο

 Τιμή σε τρίκλινο

 Παιδιού έως 12 ετών

 Τιμή σε μονόκλινο

24/10 & 26/10

ESPEROS PALACE LUXURY & SPA 4*

Πρωινό

85

75

40

199

 


Διαμονή:
H διαμονή μας θα γίνει στο πολυτελές ESPEROS PALACE LUXURY & SPA 4* plus το οποίο συνδυάζει την άνεση με την ποιότητα και το εκλεπτυσμένο στυλ με την πολυτέλεια. Κυρίαρχη θέση κατέχει το γκρι μάρμαρο που χρησιμοποιείται στους κοινόχρηστους χώρους και το Spa, αλλά και τα δρύινα πατώματα που υπάρχουν σε όλα τα δωμάτια, συνδυασμένα με πολυτελή έπιπλα σε μια απόλυτη χρωματική αρμονία. Στο ξενοδοχείο θα βρείτε άνετα και πολυτελή δωμάτια, τα οποία διαθέτουν ιδιαίτερα προσεγμένη
διακόσμηση, δημιουργώντας έτσι μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Όλα τα δωμάτια παρέχουν σύγχρονες ανέσεις, όπως αυτόνομο κλιματισμό/θέρμανση, ανατομικά στρώματα, δορυφορική τηλεόραση καθώς και όλα τα απαραίτητα για μια άνετη και ταυτόχρονα πολυτελή διαμονή που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σύγχρονου επισκέπτη. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο σας χρόνο στους χώρους του ξενοδοχείου που περιλαμβάνουν Beauty & Health Spa, γυμναστήριο και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

 

Οι τιμές των τιμοκαταλόγων είναι ανά άτομο για το σύνολο των ημερών και περιλαμβάνουν :

-Μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία,

- Διαμονή στο ξενοδοχείο / studio της επιλογής σας,

-Αντίστοιχη διατροφή,

-Ξεναγήσεις – περιηγήσεις (στα προγράμματα εκδρομών),

- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια,

-Συνοδό του γραφείου,

-Ταξιδιωτική ασφάλιση

 

Δεν περιλαμβάνονται:

-Προαιρετικές επισκέψεις και είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους/μουσεία.

  

Για διαθεσιμότητα και κρατήσεις, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ    :   210-32 19 362 / 32 19 750 / [email protected]  

ΛΑΡΙΣΑ   :   2410-259 401-2 / [email protected]  Mailing List mailing list
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης