Διαμάντια του Ρήνου – Αλσατικοί Αμπελώνες, 4ήμερη αεροπορική εκδρομή , αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ 25 Νοεμβρίου , από 490€

ΑΛΣΑΤΙΑ - ΜΕΛΑΣ ΔΡΥΜΟΣ 

Οδοιπορικό στα διαμάντια του Ρήνου και στους  Αλσατικούς Αμπελώνες

 

4ήμερη αεροπορική εκδρομή 

 

Αναχώρηση από Αθήνα 

Με την LUFTHANSA & SWISS AIRLINES 


25 Νοεμβρίου 2021

 

Από 490€

 
Πρόγραμμα εκδρομής 

 

1η ημέρα: 25/11, Πτήση για Φρανκφούρτη – Περιήγηση – Χαϊδελβέργη – Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Φρανκφούρτη. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε την γνωριμία μας με την πόλη. Η Φρανκφούρτη είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μάιν. Είναι το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών άλλων τραπεζών. Η πόλη λέγεται πως είναι η μικρή «Νέα Υόρκη της Ευρώπης», γνωστή για τους ουρανοξύστες της. Θα δούμε το Römer (Δημαρχείο), το συγκρότημα των 9 κατοικιών, τον Γοτθικό Ναό του Αγίου Βαρθολομαίου στον οποίο εκλέχθηκαν πολλοί βασιλιάδες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.  Εν συνεχεία αναχώρηση για Χαϊδελβέργη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουϊτών, & του Αγ. Πνεύματος, θα θαυμάσουμε τα κτίρια με την Μπαρόκ αρχιτεκτονική & την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Συνεχίζουμε για Στρασβούργο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

2η ημέρα: 26/11, Μπάντεν Μπάντεν – Στρασβούργο περιήγηση

Πρόγευμα και σήμερα θα επισκεφθούμε το Μπάντεν Μπάντεν, μια από τις γνωστότερες λουτροπόλεις της Γερμανίας η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους τον 1ο αιώνα μ.Χ. Περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Επιστροφή στο Στρασβούργο και πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ. Θα μεταφερθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους 6 υψηλότερους στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

3η ημέρα: 27/11, Ομπερναί – Ριμποβιλ – Ρικβίρ – Εγκισέμ – Κολμάρ

Μια από τις ωραιότερες περιοχές στην Ευρώπη είναι η Αλσατία, με τις πανέμορφες πόλεις, που τα σπίτια τους μοιάζουν να έχουν βγει από κουτί playmobil, τα καταπράσινα βουνά, τα ποτάμια και τον φημισμένο δρόμο του κρασιού, σπαρμένο με αμπέλια και μεσαιωνικά χωριά, ανέγγιχτα από τον χρόνο. Η Αλσατία βρίσκεται στη Γαλλία, απλώνεται κατά μήκος του Ρήνου και των γερμανικών συνόρων και για πολλούς αιώνες αποτέλεσε το μήλο της έριδος με την Γερμανία. Οι γαλλικές και γερμανικές επιρροές είναι εμφανείς, κάνοντας την Αλσατία να ξεχωρίζει, όχι μόνο για την αρχιτεκτονική και την τέχνη της, αλλά και για την κουζίνα της, στην οποία κυρίαρχο ρόλο παίζει, φυσικά, το κρασί. Πρώτος μας σταθμός το Ομπερναί. Εκπληκτική παλιά πόλη με λιθόστρωτα σοκάκια και χρωματιστά σπίτια. Συνεχίζουμε με το Ριμποβίλ. Γοτθικές εκκλησίες, μεσαιωνικά τείχη, εγκαταλελειμμένα κάστρα (τρία τον αριθμό) και συγκλονιστικά φυσικά τοπία γύρω του κάνουν το Ριμποβιλ, δέκα χιλιόμετρα βόρεια της Κολμάρ, ένα από τα δημοφιλέστερα χωριουδάκια της Αλσατίας. Φωλιασμένο σε υψόμετρο που αγγίζει το χιλιόμετρο στο ψηλότερο σημείο του, στις πλαγιές των Βοσγίων, έχει περί τους πέντε χιλιάδες κατοίκους και αναρίθμητους επισκέπτες κάθε εποχή του χρόνου. Συνεχίζουμε με το Ρικβιρ. Γνωστό και ως «το χωριό των αμπελουργών», φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη, μέρος των οποίων χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, το πανέμορφο Ρικβίρ απέχει 11 χιλιόμετρα από την Κολμάρ. Το Ρικβίρ βρίσκεται στην καρδιά των αμπελώνων και δικαίως χαρακτηρίζεται ως «το μαργαριτάρι του δρόμου των κρασιών». Ένα χωριό, που θαρρείς πως είναι βγαλμένο απευθείας από τον 16ο αι. Έχει μια εικόνα ανέγγιχτη από τον χρόνο και είναι σαν να περπατάς στα στενοσόκακα εκείνης της εποχής, αφού είναι από τα τυχερά χωριά που δεν υπέστησαν ζημιές στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Γλυκύτατο, πολύχρωμο και σχεδόν μονίμως λουλουδιασμένο, το Εγκισέμ είναι γνωστό όπως και η υπόλοιπη Αλσατία για το φανταστικό κρασί του και για τα ερείπια των τριών κάστρων του, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων καταστράφηκε κατά τη διάρκεια πολέμου το 1466. Τελευταίος μας σταθμός το Κολμάρ, η "πρωτεύουσα της αλσατικής οινοπαραγωγής", με την πλούσια μεσαιωνική και αναγεννησιακή του αρχιτεκτονική Μουσεία, καθεδρικοί ναοί, αρχιτεκτονικά μνημεία, σιντριβάνια και αγάλματα κοσμούν την πόλη και την κάνουν μοναδική. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με το περίφημο Μουσείο Ούντερλιντεν, την Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου και το Μοναστήρι των Δομινικανών, την Οικία Πφίστερ (1537), δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, αλλά και στη Μικρή Βενετία, τμήμα της παλιάς πόλης με κανάλια στον ποταμό Λάουχ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 28/11, Φράιμπουργκ – Λίμνη Τίτιζε – Βασιλεία – Πτήση από Ζυρίχη

Πρόγευμα και σήμερα θα επισκεφθούμε το Φράιμπουργκ μια από τις πιο γνωστές γερμανικές πανεπιστημιουπόλεις και ταυτόχρονα σημαντική παραγωγός περιοχή ποιοτικών κρασιών που αποτελεί την νότια είσοδο στον Μέλανα Δρυμό. Είναι η πιο ηλιόλουστη πόλη της Γερμανίας με 2.000 ώρες ηλιοφάνειας μια από τις πλέον οικολογικές πόλεις της χώρας. Παράγει απ’ τον ήλιο ηλεκτρική ενέργεια όση με τον ίδιο τρόπο ολόκληρη η Μ. Βρετανία. Ξεκινάμε με τον γιγάντιο Καθεδρικό γοτθικό Ναό του 11ου αι. με το 116 μ. κωδωνοστάσιο να υψώνεται αγέρωχα. Ανατολικά του Καθεδρικού στην πλατεία προσελκύει τα βλέμματα με το κόκκινο φωτεινό χρώμα του, την περίτεχνη πρόσοψή του και τους πολύχρωμους πύργους του, το ιστορικό εμπορικό κτήριο (Kaufhaus) κατασκευασμένο τον 16 αι. Επισκεπτόμαστε την πλατεία Δημαρχείου με το Παλαιό και Νέο Δημαρχείο και τον Δομινικανό Ναό του Αγ. Μαρτίνου με την παρακείμενη σκήτη καθώς και το σπίτι – φάλαινα, μια υπέροχη  αρχιτεκτονική αντίθεση στο χώρο με τα υστερογοτθικά εξέχοντα παράθυρά του. Το οδοιπορικό μας περνώντας από γραφικές κοιλάδες θα καταλήξει αρχικά στην «πνιγμένη» στο πράσινο λίμνη Τίτιζε. Τελευταία μας σταθμός  η Βασιλεία. Στην περιπατητική μας ξενάγηση θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Μουσείο Καλών Τεχνών και άλλα 20 Μουσεία μεγάλου ενδιαφέροντος, το Μέγαρο του Κισσγκαρντεν και τον Πύργο της Τράπεζας των Διεθνών Κανονισμών, που τονίζουν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης απ’ όπου παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Φρανκφούρτη & Ζυρίχη - Αθήνα Lufthansa & Swiss με αποσκευή και χειραποσκευή & Φόροι αεροδρομίων
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο Holiday Inn Express Strasbourg Sud 3* με πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης έως 75 ετών & ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

*Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
*Γεύματα και δείπνα. Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
*Ο φόρος διαμονής το δωμάτιο ημερησίως 
*Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο

 Πτήσεις με Lufthansa / Swissair

  • 25/11 Αθήνα – Φρανκφούρτη       LH 1285 07:00-09:05
  • 28/11 Ζυρίχη – Αθήνα                   LX 1838 17:50-21:25

Για διαθεσιμότητα και πληροφορίες όσον αφορά το αναλυτικό πρόγραμμα και για κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΗΝΑ: 210 32 19 362 - 750, [email protected]
ΛΑΡΙΣΑ: 2410 259 401 - 402, [email protected] 

ΧΑΥΔΕΜΒΕΡΓΗ
ΧΑΥΔΕΜΒΕΡΓΗ
ΧΑΥΔΕΜΒΕΡΓΗ
ΧΑΥΔΕΜΒΕΡΓΗ
ΧΑΥΔΕΜΒΕΡΓΗ
ΧΑΥΔΕΜΒΕΡΓΗ
ΧΑΥΔΕΜΒΕΡΓΗ
ΧΑΥΔΕΜΒΕΡΓΗ
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
EUROPEAN_PARLIAMENT
EUROPEAN_PARLIAMENT
RIKVIK
RIKVIK
RIKVIK
RIKVIK
RIKVIK
RIKVIK
COLMAR
COLMAR
COLMAR8
COLMAR8
COLMAR11
COLMAR11
Mailing List mailing list
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης