Βουλγαρία

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 

Ελάτε μαζί μας να σας ταξιδέψουμε στη Βουλγαρία και να γνωρίσουμε από κοντά τη χώρα του Χαν Ασπαρούχ, του πρώτου ιδρυτή της. Η σημερινή Βουλγαρία, στα εδάφη της οποίας εκτεινόταν κατά την αρχαιότητα η περιοχή που ονομαζόταν από τους Έλληνες Μοισία, φαίνεται ότι ήταν κατοικημένη από την παλαιολιθική εποχή, ενώ είναι βεβαιωμένη η ύπαρξη ανθρώπων από τη νεολιθική εποχή. 

Αποτέλεσε πάντοτε στρατηγικής σημασίας περιοχή για τα Βαλκάνια και για τις εξελίξεις σ’ αυτά, και τη δένουν ιδιαίτερη δεσμοί με την Ελλάδα και τους Έλληνες αφού οι Κύριλλος και Μεθόδιος φρόντισαν για την παιδεία και τη μόρφωση και τον εκχριστιανισμό του λαού της μετά από αίτημα Σλάβου βασιλιά Ροστισλάβου, όταν αυτοκράτορας της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ήταν ο Μιχαήλ ο Γ'. 

Στις μέρες μας η Βουλγαρία αποτελεί αγαπημένο προορισμό πολλών Ελλήνων που επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με εκδρομές σε καταπράσινη φύση, άγρια φυσική ομορφιά, πολυτελή διαμονή και ποιότητα ζωής σε τιμές ιδιαιτέρως προσιτές. Η Σόφια είναι τα τελευταία χρόνια και αγαπημένος προορισμών σπουδών αφού το κρατικό της πανεπιστήμιο, το Σβετί Κλίμεντ Όχρινσκι, αποτελεί πόλο έλξης πολλών νέων που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Αυτό που κυρίως θα σας αρέσει σ’ αυτή τη χώρα είναι οι ζεστοί άνθρωποι και το καλό φαγητό.

Η διασκέδαση μέχρι πρωίας και τα μνημεία με τα οποία οι πόλεις τις είναι διάσπαρτες. Η Βουλγαρία χαρακτηρίζεται κυρίως για τις Βυζαντινές εκκλησίες τις, τους τρούλους και τη βαθιά πίστη των ανθρώπων της. 

Ελάτε μαζί μας να τη γνωρίσετε σε βάθος και να απολαύσετε όλα όσα αυτή η όμορφη χώρα έχει να σας προσφέρει. Κι εμείς θα χαρούμε να σας έχουμε συντρόφους στο ταξίδι μας. 

Για κρατήσεις και διαθεσιμότητα επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

 Mailing List mailing list
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης