ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΜΕΞΙΚΟ - 9ήμερο αεροπορικό πακέτο - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023, από 1.190€!

ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΜΕΞΙΚΟ 

 

Μέξικο Σίτυ, Τεοτιχουακάν, Κερέταρο, Σαν Μιγκέλ ντε Αλιέντε, Γουαναχουάτο, Πατσκουάρο, Μορέλια, Χοτσιμίλκο

  

9ήμερο αεροπορικό πακέτο

ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΞΕΝΑΓΟ

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

 

Καθημερινές αναχωρήσεις με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων

 

από  1.190€ ! 

 

Εξαιρετικές πτήσεις με Lufthansa 

Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 4* sup 

Μέξικο Σίτυ: Επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του μεγάλου ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, και στο Μουσείο Ανθρωπολογίας

Εκδρομή στις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν γνωστές σαν πυραμίδες του Ηλίου και της Σελήνης και στην εκκλησία της Γουαδελούπης

Ξενάγηση και επίσκεψη στο Κερέταρο, την Μορέλια και το Χοτσιμίλκο ,πόλεις ανακηρυγμένες από την Ουνέσκο σαν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς

Επίσκεψη και ξενάγηση στο Σαν Μιγκέλ ντε Αλιέντε, το Γουναχουάτο και το Πατσκουάρο ,πόλεις χαρακτηριστικές της νεοαποικιακής περιόδου

Επίσκεψη στο σπίτι μουσείο της διάσημης καλλιτέχνιδας Φρίντα Κάλο

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Μέξικο Σίτυ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την ομώνυμη πρωτεύουσα της χώρας. Άφιξη στο Μεξικό και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η: Μέξικο Σίτυ (Ξενάγηση πόλης - Μουσείο Ανθρωπολογίας)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας από την κεντρική πλατεία Ζόκαλο, με τα εντυπωσιακά, ευρωπαϊκού ύφους, κυβερνητικά κτίρια. Πρόκειται για την σημαντικότερη πλατεία της πρωτεύουσας και μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου με έκταση 57.600 τ.μ. Η επίσημη ονομασία είναι «Plaza de la Constitución» (Πλατεία Συντάγματος) και αφορά το σύνταγμα του Κάντιθ της Ισπανίας του 1812. Τότε εκπονήθηκαν τα σχέδια για την κατασκευή του μνημείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά τελικά τοποθετήθηκε μόνο ένας πλίνθος, ο οποίος στα ισπανικά ονομάζεται Ζόκαλο. Από τότε η πλατεία άρχισε να μετονομάζεται σε «Zócalo» και παρόλο που ο πλίνθος απομακρύνθηκε λίγα χρόνια αργότερα, το όνομα παρέμεινε μέχρι σήμερα. Ο ογκώδης και χρυσοποίκιλτος Καθεδρικός Ναός, το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του ανατρεπτικού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, η τεράστια σημαία της χώρας που κυματίζει στο κέντρο της πλατείας και τα ερείπια της Τενοξτιτλάν, της παλιάς πρωτεύουσας των Αζτέκων και το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας, είναι τα σημεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας. Συνεχίζουμε για το πάρκο Τσαπούλτεπεκ ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο, αφού στεγάζει την παγκόσμιας φήμης συλλογή ευρημάτων από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς του Μεξικού. Θα θαυμάσουμε πανέμορφες κατοικημένες περιοχές Lomas de Chapultepec and Polanco, όπου θα δούμε ορισμένα σπίτια διάσημων όπως τις Ντολόρες Ντελ Ρίο. Επόμενη στάση το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 Ημέρα 3η: Μέξικο Σίτυ - Γουαδελούπη - Πυραμίδες Τεοτιχουακάν

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας με την πλατεία των Τριών Πολιτισμών που είναι η κεντρική πλατεία της περιοχής Τλατελολκο. Η πλατεία σχεδιάστηκε από τον Μεξικανό αρχιτέκτονα Μάριο Πιάνι και η κατασκευή της τέλειωσε το 1966. Συνεχίζουμε με την αρχαία αγορά των Αζτέκων και τα ερείπιά τους, την εκκλησία Santiago Apostol και το παλιό κτίριο του υπουργείου εξωτερικών. Συνεχίζουμε στα περίχωρα του Μέξικο Σίτυ, με πρώτη στάση στην παγκοσμίως διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα του Καθολικού κόσμου της Αμερικανικής Ηπείρου. Οι τέσσερις εμφανίσεις της “Virgen Morena” (Μελαχρινή Παρθένα) στον Ινδιάνο Χουάν Ντιέγκο, αποτελούν την αιτία κατασκευής της εν λόγω μεγαλόπρεπης βασιλικής, όπου φυλάσσεται το «tilma» (μανδύας από ίνες «ayate», ένα χοντρό ύφασμα κατασκευασμένο από φύλλα κάκτου) και η θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1976, ενώ τρία χρόνια αργότερα, ο Αγιοποιημένος πλέον Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ χαιρέτησε από ειδική εξέδρα τις εκατοντάδες χιλιάδες Μεξικανών που συνέρρευσαν στο Tepeyac για να παρακολουθήσουν το κήρυγμά του. Επόμενη στάση στον μυστηριώδη αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιουακάν. Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και έως την δεκαετία του 1920 ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά για την περιοχή. Ανάμεσα στα 150 π.Χ. και 500 μ.Χ., ένας άγνωστος πολιτισμός της Κεντρικής Αμερικής έχτισε σε αυτό το οροπέδιο των 22 τετ. χλμ., μια εκθαμβωτική μητρόπολη, την Τεοτιουακάν. Σήμερα, η αρχαιολογική μελέτη κατάφερε να αναπαραστήσει με απόλυτη πιστότητα την χιλιόχρονη ιστορία της αρχαίας μητρόπολης και έτσι μπορούμε να θαυμάσουμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, την λεωφόρο των Νεκρών και τα κτερίσματα από οψιδιανό, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Επιστροφή στην πόλη του Μεξικού και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 Ημέρα 4η: Κερέταρο - Σαν Μιγκέλ ντε Αλιέντε - Γουαναχουάτο

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Κερέταρο, όπου θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη της πόλης, ανακηρυγμένης από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα επισκεφθούμε το Υδραγωγείο, την Εκκλησία του Σταυρού και το Ιστορικό Κέντρο για να συνεχίσουμε προς το Σαν Μιγκέλ ντε Αλιέντε, για να γνωρίσουμε αυτή την ειρηνική πόλη όπου έζησε ο μεγάλος κωμικός Mario Moreno "Cantinflas" και κατοικούν πολλοί καλλιτέχνες και διανοούμενοι. Θα δούμε την ενορία του San Miguel Arcángel, το παρεκκλήσι του Ιερού Σώματος, τη Μονή της Σύλληψης, την Εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο και το Σπίτι και το Ινστιτούτο Aλιέντε. Αναχώρηση για το Γουαναχουάτο, άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

 Ημέρα 5η: Γουαναχουάτο - Πατσκουάρο - Μορέλια

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη στο Γουαναχουάτο, στην όμορφη αυτή πόλη, με τα γραφικά σοκάκια και τις πλατείες. Θα δούμε το πανεπιστήμιο, το Θέατρο Χουάρες και το σοκάκι του Kις και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πατσκουάρο με το πολύ ιδιαίτερο αποικιοκρατικό χρώμα. Στην μαγική αυτή πόλη θα επισκεφθούμε πανοραμικά την Βασιλική της Παναγίας της υγείας, τον ναό και το κολέγιο της κοινότητας του Ιησού, το σπίτι των ένδεκα αυλών και την τοπική αγορά. Αναχώρηση για την Μορέλια, άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 6η: Μορέλια - Πόλη του Μεξικού

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την πανοραμική επίσκεψη της πόλης που επίσης είναι χαρακτηρισμένη σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο ιστορικό κέντρο της Morelia, περισσότερα από διακόσια ιστορικά κτήρια αντικατοπτρίζουν την αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης. Σε αυτά τα αριστουργήματα που είναι χτισμένα από ροζ πέτρα χαρακτηριστικό της περιοχής, το μεσαιωνικό πνεύμα συνδυάζεται με το ύφος των Αναγεννησιακών, Μπαρόκ, Νεοκλασικών και εκλεκτικών στοιχείων με εξαιρετική γνώση και ταλέντο. Μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία των όπλων (Plaza de Armas), το κυβερνητικό παλάτι, τον κήπο των τριαντάφυλλων, το παλάτι Clavijero, την αγορά Candy και το υδραγωγείο. Αναχώρηση για την Πόλη του Μεξικού, άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7η: Πόλη του Μεξικού - Χοτσιμίλκο - Μουσείο Φρίντα Κάλο

Σήμερα μετά το πρωινό θα διασχίσουμε την πόλη για να φτάσουμε στο Χοτσιμίλκο. Είναι ένας από τους 16 δήμους της Πολιτείας της Πόλης του Μεξικού, βρίσκετε νότιο-ανατολικά και απέχει περίπου 22 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Στο Χοτσιμίλκο θα δούμε πώς ήταν η κοιλάδα που είναι χτισμένη η Πόλη του Μεξικού την εποχή των Αζτέκων, ένα εκτεταμένο δίκτυο από κανάλια και λίμνες με πολλούς τεχνητούς πλωτούς κήπους που ονομάζονται Chinampa. Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα κάνουμε βόλτα στα κανάλια και στους πλωτούς κήπους με τις παραδοσιακές βάρκες που ονομάζονται “trajineras”. Αργότερα θα επισκεφτούμε το μουσείο της Φρίντα Κάλο που ήταν το σπίτι που ζούσε με τον σύζυγό της Diego Rivera. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην πόλη του Μεξικού.

Ημέρα 8η: Πόλη του Μεξικού

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος μέχρι την μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Ημέρα 9η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι. 

 

ΤΙΜΕΣ

 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχωρήσεις

Διαμονή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΑΠΟΙΚΙAΚΟ

ΜΕΞΙΚΟ

9 ημέρες

 

BB

ΠΡΩΙΝΟ 

Καθημερινά από 01/1 – 31/12

4*sup

1.190

+320

+750

 

5*

1.290

+430

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) μέσω ενδιάμεσου σταθμού 
 • Μία (1) αποσκευή και μία (1) χειραποσκευή κατ’ άτομο 
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*sup, 5* με πρωινό καθημερινά 
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα 
 • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία) 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α. 
 • Τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό 
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 • Αχθοφορικά φιλοδωρήματα 
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση 
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Οι Το πρόγραμμα εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων. Οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικού καθώς και οι επισκέψεις της πόλης του Μεξικού, του Τεοτιχουακάν και του Ξοτσιμίλκο, γίνονται ομαδικά ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα ατομικά με αγγλόφωνο ξεναγό.

Οι τιμές βασίζονται σε ειδικό ναύλο της Lufthansa. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.

Το check in /check out στα ξενοδοχεία είναι στις 12:00 μ.μ.

Ανάλογα με την εποχικότητα ενδέχεται να υπάρχουν επιβαρύνσεις στα κοστολόγια.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.

 

 
 Για  πληροφορίες όσον αφορά  το αναλυτικό πρόγραμμα  και για κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.
 

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

ΑΘΗΝΑ    :   210-32 19 362 / 32 19 750 / [email protected]  

ΛΑΡΙΣΑ   :   2410-259 401-2 / [email protected]

RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης