PAMPOROVO, Βουλγαρία

PAMPOROVO

Τώρα το PAMPOROVO είναι πιο κοντά !  Μόλις 55 χιλιόμετρα από τα σύνορα !


Από τις 15 Ιανουαρίου 2010 άνοιξαν τα σύνορα από τις Θέρμες Ξάνθης – Zlatograd και η διέλευση των τουριστών είναι ελεύθερη και από τις δύο πλευρές. Η απόσταση από τα  σύνορα έως το ΠΑΜΠΟΡΟΒΟ είναι μόλις 55 χιλιόμετρα. Σας δίνεται η δυνατότητα να αποδράστε στο καταπληκτικό αυτό χιονοδρομικό κέντρο  με το δικό σας ΙΧ ή με μικρό πούλμαν.

*Σημείωση: Ο δρόμος δεν επιτρέπει τη διέλευση σε μεγάλα πούλμαν.


Το τουριστικό θέρετρο του Παμπόροβο βρίσκεται στην καρδιά των βουνών της Ροδόπης , 260 χλμ από την  Sofia, 85 χλμ βόρεια του Plovdiv και 15 χλμ από το Smolyan. Το θέρετρο είναι γνωστό ως ένα από τα πιο ηλιόλουστα θέρετρα στην Βουλγαρία. Η μέση θερμοκρασία αέρα είναι 8,5°? και το πάχος του χιονιού είναι  140 - 150 εκ., τα οποία κρατούν περισσότερο από 150 ημέρες το έτος. Το ύψος του θερέτρου είναι 1650μ. Δεδομένου ότι η ψηλότερη κορυφή είναι η  Snejanka - 1 926 μ.  Στο  Παμπόροβο  δεν υπάρχουν απότομες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες.

Από τα πομακοχώρια της Ξάνθης, το τελωνείο του Αγίου Κωνσταντίνου, το Σλάτογκραντ μέχρι το Σμόλιαν και το Παμπόροβο η βλάστηση της οροσειράς της Ροδόπης αφήνει τον επισκέπτη ενθουσιασμένο, ενώ το πράσινο τοπίο με τα απέραντα ελατοδάση, διασχίζεται από πολλά ποτάμια και ρέματα, μεταξύ των οποίων από παραπόταμους του Νέστου και του Άρδα.

Η υποδομή του θερέτρου είναι καλοσχεδιασμένη, έχει λεωφορεία για τις γειτονικές πόλεις και τα  θέρετρα , υπάρχουν εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακή Βουλγάρικη κουζίνα, εστιατόρια  fast food , πιτσαρίες, καφέ, μπαρ, ντίσκο, σνάκ μπαρ και καταστήματα.

Στην περιοχή του θερέτρου υπάρχουν οι παραδοσιακοί οικισμοί Shiroka Laka, Progled, Momchilovtsi, Gela, Bachkovski , τα  ιαματικά  λουτρά Narechenskite  και  οι λίμνες του Smolyan.

Το Παμπόροβο έχει πολλές και ποικίλες πίστες σκι διαφορετικού μήκους και βαθμού δυσκολίας. Οι περισσότερες πίστες σκι αρχίζουν από την κορυφή  Snejanka στο ύψος των  1926 μέτρων έως τα 1450 μέτρα. Το συνολικό μήκος από τις πίστες είναι 19χλμ. Η πληρότητα των lift είναι περίπου 7000 άτομα την ώρα. Για τους αρχάριους και τους μαθητές υπάρχουν διάφορες πίστες αλλά για τους επαγγελματίες έχει αρκετές απότομες πίστες. Για τους εραστές του  Biathlon υπάρχουν βολικές πίστες γύρω από την κορυφή της Snejanka και σκοποβολή στην περιοχή της Dam Lake.

Υψόμετρο                        :  1620 μ
Υψηλότερη πίστα σκί         :  1937 μ
Συνολικό μήκος πιστών      :  25 χιλ + 30 χιλ επιπλέον πλαγιές για σκί
Μεγαλύτερη πίστα             :   4, 2 χιλ

Διαθέτει 5 chair lifts , 9 drag lifts  με συνολική δυναμικότητα μεταφοράς 8.600 ατόμων την ώρα.

 

Άλλα αξιοθέατα:

Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Παμπόροβο υπάρχει το χωριό Σιρόκα Λάκα στο οποίο βρίσκεται η μεγαλύτερη σχολή παραδοσιακής μουσικής της Βουλγαρίας. Σε μικρή απόσταση επίσης, υπάρχει το πλανητάριο και το αστεροσκοπείο στο οποίο υπάρχει για επιστημονικούς σκοπούς ένα από τα πιο σύγχρονα τηλεσκόπια στον κόσμο και παραμένει ανοιχτό για το κοινό ακόμα και τις βραδινές ώρες. Να σημειώσουμε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου ο πιο καθαρός ουρανός στην ανατολική Ευρώπη, κάτι που βοήθησε στην ανακάλυψη καινούριων αστερισμών.

 

Αν επιθυμείτε να αποδράσετε για ευχάριστες χειμερινές διακοπές στο PAMPOROVO, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ    :   210-32 19 362 / 32 19 750 / [email protected]  

ΛΑΡΙΣΑ   :   2410-259 401-2 / [email protected] 

 


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

 active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης