ΠΡΑΓΑ(Φεστιβάλ παγωτού)-ΚΟΥΤΝΑ ΧΟΡΑ-‘’ICE CREAM FESTIVAL 2023’’, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023, 4ήμερη αεροπορική εκδρομή, 22-25/6/23 από Αθήνα, από 479€

ΠΡΑΓΑ (Φεστιβάλ παγωτού) - ΚΟΥΤΝΑ ΧΟΡΑ

 

‘’ICE CREAM FESTIVAL 2023’’

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

 

4ήμερη αεροπορική εκδρομή

 

22-25/6/23 από Αθήνα

 

από 479€

 

http://pragueicecreamfestival.cz/en/

Το Prague Ice Cream Festival είναι μια μοναδική γιορτή για όλους τους λάτρεις του παγωτού. Το φεστιβάλ ιδρύθηκε το 2015 και είναι σήμερα το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους του στην Κεντρική Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ δεν είναι μόνο από την Πράγα και από ολόκληρη την Τσεχική Δημοκρατία, αλλά και από τη Σλοβακία, την Πολωνία ή την Αυστρία. Στο Φεστιβάλ Παγωτού της Πράγας θα βρείτε όλα τα είδη και τις γεύσεις παγωτού – παγωτό, μαλακό, γιαούρτι, παγωτό ρολό, σορμπέ, σπέσιαλ (vegan, βιολογικά κ.λπ.). Ως φεστιβάλ που προσεγγίζει κυρίως οικογένειες, προσφέρει ψυχαγωγία για παιδιά και ενήλικες, μια σειρά από διαγωνισμούς και γευσιγνωσία . Οι λάτρεις των φρέσκων φρούτων, των αλκοολούχων ποτών , των  αναψυκτικών , του καφέ και του καλού φαγητού , είναι σίγουρο ότι θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι.

 Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα 22/6 : ΑΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 14.10 και ακολουθεί η πτήση μας για Πράγα στις 16.10 με την AEGEAN.  Άφιξη στις 17.45 στο αεροδρόμιο της Πράγας , επιβίβαση στο πούλμαν  και αναχώρηση για το κέντρο της Πράγας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της Πράγας.

2η μέρα 23/6 : ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ(προαιρετική κρουαζιέρα στον Μολδάβα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Κάστρο της Πράγας που βρίσκεται στη συνοικία Χρατσάνι και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου και η αρχαιότερη έδρα των Τσέχων Βασιλέων. Σήμερα είναι η έδρα του προέδρου της Δημοκρατίας, ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της πόλης και του κράτους. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Βίττου, το πνευματικό σύμβολο των Τσέχων και το πιο χαρακτηριστικό ορόσημο του Κάστρου. Επίσης θα δούμε τη Βασιλική του Αγίου Γεωργίου και τη βιβλιοθήκη του Στάχοβ. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο χρυσό δρομάκι ή δρόμο των Αλχημιστών με ιστορικά σπίτια που εκθέτουν μεσαιωνικές πανοπλίες και πωλούν τουριστικά σουβενίρ. Επίσης στην πύλη του κάστρου κάθε ώρα συγκεντρώνεται κόσμος για να δει την αλλαγή της φρουράς. Νωρίς το απόγευμα , προτείνουμε να απολαύσετε την ομορφιά της πόλης μέσα από το ποτάμι , με μία υπέροχη κρουαζιέρα διάρκειας περίπου μίας ώρας . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα 24/6 : ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ—ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΓΩΤΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το κέντρο της πόλης για να ξεκινήσουμε την περιπατητή ξενάγηση, στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα ξεκινήσουμε με τη Μάλα Στράνα (Malá Strana) που είναι μια από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες της Πράγας. Κυριολεκτικά σημαίνει «Μικρό Μέρος», αλλά καλύτερα αποδίδεται σαν «Μικρή Πόλη», καθώς πρόκειται για ένα μικρό μέρος στην αριστερή όχθη του ποταμού Μολδάβα, κάτω από το κάστρο της Πράγας, σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες περιοχές της Πράγας στη δεξιά όχθη του ποταμού. Θα περιδιαβούμε στα γραφικά δρομάκια όπου θα θαυμάσουμε τα παλιά κτήρια ,τις εκκλησίες , τη λιθόστρωτη μπαρόκ πλατεία και το σήμα κατατεθέν της, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Χρόνος στη διάθεσή μας για καφέ. Θα συνεχίσουμε τη ξενάγηση μας περνώντας στην απέναντι όχθη, διασχίζοντας τη μεσαιωνική, λιθόστρωτη Γέφυρα του Καρόλου, που ονομάζεται και «λεωφόρος των αγαλμάτων», από τα 30 αγάλματα αγίων και ηγεμόνων  που την στολίζουν από τη μία άκρη έως την άλλη. Ακόμα θα δούμε το παλιό κοιμητήριο και το παλιό εβραϊκό Δημαρχείο. Θα τελειώσουμε τη ξενάγησή μας σήμερα με την Παλιά Πόλη (Staré Mesto) όπου θα δούμε τη μεγάλη Πλατεία με το άγαλμα του Γιαν Χους και γύρω της το Παλαιό Δημαρχείο, το Αστρονομικό Ρολόι και τέλος τον Πύργο της Πυρίτιδας. Το μεσημέρι θα επισκεφτούμε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΓΩΤΟΥ, για να γευτούμε ποικίλες και μοναδικές γεύσεις παγωτού και να λάβουμε μέρος σε μία μοναδική γιορτή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα 25/6 : ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΚΟΥΤΝΑ ΧΟΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην ξεκινάμε για την εκδρομή μας στην Κούτνα Χόρα. Η Κούτνα Χόρα αποτέλεσε, μετά την Πράγα, τη δεύτερη πιο σημαντική πόλη στο βασίλειο της Βοημίας, χάρη στα ορυχεία αργύρου τα οποία παρέμειναν ανοικτά για 250 χρόνια. Κατά το 14ο αιώνα ο πληθυσμός της ήταν ίσος με αυτόν του Λονδίνου. Σήμερα είναι απλά μια μικρή επαρχιακή πόλη με λίγο περισσότερους από 20.000 κατοίκους. Υπάρχουν πολλές όμορφες Γοτθικές εκκλησίες που μπορείτε να δείτε, όπως ο Καθεδρικός ναός της Αγίας Βαρβάρας (1388 έως 1565) που είναι ένα από τα πιο όμορφα γοτθικά κτίρια, η Ιταλική Αυλή με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο όπου κόπηκαν τα διάσημα γρόσια της Πράγας (την εποχή εκείνη αποτελούσαν το σκληρό νόμισμα της Κεντρικής Ευρώπης) , ο Πέτρινος Οίκος, η εκκλησία του Αγίου Ιακώβου κτλ. Το 1995, η Κούτνα Χόρα ανακηρύχθηκε ως τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και προστατεύεται πλέον από την UNESCO. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Πράγας  και επιστροφή με την πτήση της AEGEAN στις 18.35. Άφιξη στην Αθήνα στις 22.05.

 

EARLY BOOKING  τιμές, για κρατήσεις που θα επιβεβαιωθούν έως 15/5/23 !!!!

Τιμή κατ’ άτομο

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδί

0-2

Παιδί

2-12

22-25/6

4ημέρες

Hotel Theatrino 4*

479

585

50

435

**Οι τιμές των παιδιών, ισχύουν όταν αυτά αποτελούν 3ο ή 4ο άτομο.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Πράγα-Αθήνα (συμπεριλαμβάνεται χειραποσκευή 8 κιλά και βαλίτσα 23 κιλά)
 • Εκδρομές-ξεναγήσεις , σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • 03 διανυκτερεύσεις στο Hotel Theatrino 4* στη Πράγα
 • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
 • Ελεύθερη είσοδος στο Prague Ice Cream Festival
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Αρχηγός/συνοδός
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Προαιρετική κρουαζιέρα στον Μολδάβα(15 ευρώ ανά άτομο).
 • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων , φόρος διαμονής (195 ευρώ ανά άτομο).
 • Είσοδοι σε μουσεία , μνημεία , αξιοθέατα

 

Α3866   Αθήνα-Πράγα

 16.10-17.45

Α3867   Πράγα-Αθήνα

 18.35-22.05

 

Για διαθεσιμότητα και πληροφορίες όσον αφορά το αναλυτικό πρόγραμμα και για κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε με γραφείο μας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΗΝΑ: 210 32 19 362 - 750, [email protected]
ΛΑΡΙΣΑ: 2410 259 401 - 402, [email protected]

ice-cream
ice-cream
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
ΠΡΑΓΑ
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης