ΜΕΞΙΚΟ , Διακοπές στο ΚΑΝΚΟΥΝ - 9ήμερο αεροπορικό πακέτο - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023, από 1.490€!

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ - ΚΑΝΚΟΥΝ

 

Μέξικο Σίτυ, Τεοτιχουακάν, Ξοτσιμίλκο, Κανκούν , Τσίτσεν Ίτζα

 

9ήμερο αεροπορικό πακέτο

ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΞΕΝΑΓΟ

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

 

Καθημερινές αναχωρήσεις με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων

 

από  1.490€ ! 

 

Εξαιρετικές πτήσεις με Lufthansa

 Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*sup

 Μέξικο Σίτυ: Επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του μεγάλου ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, και στο Μουσείο Ανθρωπολογίας

Εκδρομή στις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν γνωστές σαν πυραμίδες του Ηλίου και της Σελήνης και στην εκκλησία της Γουαδελούπης

Επίσκεψη στο σπίτι μουσείο της διάσημης καλλιτέχνιδας Φρίντα Κάλο

Ξενάγηση και επίσκεψη στο μοναδικό μνημείο των Μάγια Τσίτσεν Ίτζα στο Κανκούν

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Μέξικο Σίτυ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την ομώνυμη πρωτεύουσα της χώρας. Άφιξη στο Μεξικό και μεταφορά στο ξενοδοχείο

Ημέρα 2η: Μέξικο Σίτυ (Ξενάγηση πόλης - Μουσείο Ανθρωπολογίας)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη ξενάγησή μας, από την κεντρική πλατεία Ζόκαλο, με τα εντυπωσιακά, ευρωπαϊκού ύφους, κυβερνητικά κτίρια. Πρόκειται για την σημαντικότερη πλατεία της πρωτεύουσας και μία από της μεγαλύτερες του κόσμου με έκταση 57.600 τ.μ. Η επίσημη ονομασία είναι «Plaza de la Constitución» (Πλατεία Συντάγματος) και αφορά το σύνταγμα του Κάντιθ της Ισπανίας του 1812. Τότε εκπονήθηκαν τα σχέδια για την κατασκευή του μνημείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά τελικά τοποθετήθηκε μόνο ένας πλίνθος, ο οποίος στα Ισπανικά ονομάζεται Ζόκαλο. Από τότε η πλατεία άρχισε να μετονομάζεται σε «Zócalo» και παρόλο που ο πλίνθος απομακρύνθηκε λίγα χρόνια αργότερα, το όνομα παρέμεινε μέχρι σήμερα. Ο ογκώδης και χρυσοποίκιλτος Καθεδρικός Ναός, το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του ανατρεπτικού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, η τεράστια σημαία της χώρας που κυματίζει στο κέντρο της πλατείας και τα ερείπια της Τενοξτιτλάν, της παλιάς πρωτεύουσας των Αζτέκων και το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας είναι τα σημεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας.

Συνεχίζουμε για το πάρκο Τσαπούλτεπεκ ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο, αφού στεγάζει την παγκόσμιας φήμης συλλογή ευρημάτων από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς του Μεξικού. Θα θαυμάσουμε πανέμορφες κατοικημένες περιοχές Lomas de Chapultepec and Polanco, οπού θα δούμε ορισμένα σπίτια διάσημών όπως τις Ντολορες Ντελ Ριο. Επόμενη στάση το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η: Μέξικο Σίτυ – Γουαδελούπη - Πυραμίδες Τεοτιχουακάν

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας με την πλατεία των Τριών Πολιτισμών που είναι η κεντρική πλατεία της περιοχής Τλατελολκο. Η πλατεία σχεδιάστηκε από τον Μεξικανό αρχιτέκτονα Μάριο Πιανι και η κατασκευή της τέλειωσε το 1966. Συνεχίζουμε με την αρχαία αγορά των Αζτέκων και τα ερείπια τους, την εκκλησιά Santiago Apostol και το παλιό κτίριο του υπουργείου εξωτερικών. Συνεχίζουμε στα περίχωρα του Μέξικο Σίτυ, με πρώτη στάση στην παγκοσμίως διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα του Καθολικού κόσμου της Αμερικανικής ηπείρου. Οι τέσσερις εμφανίσεις της «Virgen Morena” (Μελαχρινή Παρθένα) στον Ινδιάνο Χουάν Ντιέγκο, αποτελούν την αιτία κατασκευής της εν λόγω μεγαλόπρεπης βασιλικής, όπου φυλάσσεται το «tilma» (μανδύας από ίνες «ayate», ένα χοντρό ύφασμα κατασκευασμένο από φύλλα κάκτου) και η θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1976, ενώ τρία χρόνια αργότερα, ο Αγιοποιημένος πλέον Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ χαιρέτησε από ειδική εξέδρα τις εκατοντάδες χιλιάδες Μεξικανών, που συνέρρευσαν στο Tepeyac για να παρακολουθήσουν το κήρυγμά του. Επόμενη στάση στον μυστηριώδη αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιουακάν. Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και έως την δεκαετία του 1920 ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά για την περιοχή. Ανάμεσα στα 150 π.Χ. και 500 μ.Χ., ένας άγνωστος πολιτισμός της Κεντρικής Αμερικής έχτισε σε αυτό το οροπέδιο των 22 τετ. χλμ., μια εκθαμβωτική μητρόπολη, την Τεοτιουακάν. Σήμερα, η αρχαιολογική μελέτη κατάφερε να αναπαραστήσει με απόλυτη πιστότητα την χιλιόχρονη ιστορία της αρχαίας μητρόπολης και έτσι μπορούμε να θαυμάσουμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, την λεωφόρο των Νεκρών και τα κτερίσματα από οψιδιανό, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4η: Πόλη του Μεξικού - Ξοτσιμίλκο - Μουσείο Φρίντα Κάλο

Σήμερα μετά το πρωινό θα διασχίσουμε την πόλη για να φτάσουμε στο Ξοτσιμίλκο. Είναι ένας από τους 16 δήμους της Πολιτείας της Πόλης του Μεξικού, βρίσκετε νότιο-ανατολικά και απέχει περίπου 22 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Στο Ξοτσιμίλκο θα δούμε πώς ήταν η κοιλάδα που είναι χτισμένη η Πόλη του Μεξικού την εποχή των Αζτέκων, ένα εκτεταμένο δίκτυο από κανάλια και λίμνες με πολλούς τεχνητούς πλωτούς κήπους που ονομάζονται Chinampa. Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα κάνουμε βόλτα στα κανάλια και στους πλωτούς κήπους με της παραδοσιακές βάρκες που ονομάζονται “trajineras”. Αργότερα θα επισκεφτούμε το μουσείο της Φρίντα Κάλο που ήταν το σπίτι που ζούσε με τον σύζυγό της Diego Rivera. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5η: Πόλη του Μεξικού - Κανκούν

Πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο Κανκούν. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 6η: Κανκούν – Ολοήμερη εκδρομή στην Τσίτσεν Ίτζα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Τσίτσεν Ίτσα. Το απόλυτο σημείο αναφοράς της Προκολομβιανής εποχής, στην Βόρεια πλευρά της Αμερικανικής Ηπείρου, που δεν είναι άλλο από το επιβλητικό δημιούργημα των Μάγια, Τσίτσεν Ίτσα, και που στην τοπική διάλεκτο μεταφράζεται ως "στο στόμιο του φρεατίου του Ίτσα". Η Τσίτσεν Ίτσα ήταν ένα πολύ σημαντικό περιφερειακό διοικητικό κέντρο στα βόρεια πεδινά της επικράτειας των Μάγιας από την Ύστερη Κλασσική έως τα αρχικά στάδια της Πρώιμης Μετακλασικής περιόδου. Οι περιγραφές ωχριούν μπροστά στο μεγαλείο που ξεδιπλώνεται μπροστά μας από μνημεία-ορόσημα, που της έδωσαν επάξια μία θέση ανάμεσα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. H διάσημη Πυραμίδα Ελ Καστίγιο, το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο σε ολόκληρη την Αμερική γήπεδο του "Παιχνιδιού της Μπάλας", ο Ναός των Πολεμιστών, το Σύμπλεγμα των Χιλίων Κολώνων με το άγαλμα του αιμοβόρου θεού των Τολτέκων, Τσακ-Μπαλούμ, και βέβαια το Ελ Καρακόλ, το αστρονομικό παρατηρητήριο των Μάγια, αποτελούν περίτρανη απόδειξη ενός πολιτισμού, που δικαίως κερδίζει με τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του τον απόλυτο σεβασμό του σύγχρονου επισκέπτη. Γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7η: Κανκούν – Ημέρα ελεύθερη

Ημέρα ελεύθερη για χαλάρωση και για να απολαύσουμε την παραλία και τις ανέσεις του ξενοδοχείου μας η για μια βόλτα στην πόλη για ψώνια.

Ημέρα 8η: Κανκούν - Αναχώρηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος μέχρι την μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Ημέρα 9η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Το πρόγραμμα εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή δύο (2) ατόμων.

 Οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια καθώς και οι εκδρομές γίνονται ομαδικά με αγγλόφωνο ξεναγό.

Οι τιμές βασίζονται σε ειδικό ναύλο της Lufthansa.

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι. 

 

ΤΙΜΕΣ

   

Αναχ/σεις

Διαμονή

2κλινο

1κλινο

Φόροι - Είσοδοι

Από 19/01/2023

Έως 31/12/2023

 

4*sup

 

 

1.490

 

 

+495

 

+750

Διατροφή

Πρωινό στην πόλη του Μεξικού

+

Ημιδιατροφή στο Κανκούν

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Lufthansa Αθήνα - Μέξικο Σίτυ και Κανκούν - Αθήνα και εσωτερική πτήση Μέξικο Σίτυ - Κανκούν
 • Μία (1) αποσκευή και μία (1) χειραποσκευή κατ’ άτομο 
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*sup με πρωινό καθημερινά στην πόλη του Μεξικού και ημιδιατροφή στο Κανκούν
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα σε ομαδική βάση 
 • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία) 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α. 
 • Τοπικό Αγγλόφωνο ξεναγό 
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων στο Κανκούν περίπου 2 € το δωμάτιο την ημέρα 
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα 
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση 
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.

Το check in /check out στα ξενοδοχεία είναι στις 12:00 μ.μ.

 Ανάλογα με την εποχικότητα ενδέχεται να υπάρχουν επιβαρύνσεις στα κοστολόγια.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.

 

 
 Για  πληροφορίες όσον αφορά  το αναλυτικό πρόγραμμα  και για κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.
 

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

ΑΘΗΝΑ    :   210-32 19 362 / 32 19 750 / [email protected]  

ΛΑΡΙΣΑ   :   2410-259 401-2 / [email protected]

RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
RIVIERA MAYA
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης